Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
10.10.2024 03:05

Nebezpečný odpad zozbiera samospráva v Prievidzi priamo od obyvateľov


Ilustračná snímka: archív ON


Prievidžania sa budú môcť zbaviť nebezpečného odpadu. Zber samospráva realizuje každoročne, nebezpečné zložky komunálneho odpadu zozbiera priamo od obyvateľov prostredníctvom spoločnosti, ktorá zabezpečuje v meste odpadové hospodárstvo. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.


"Nebezpečný odpad je taký zvláštny odpad, ktorý je škodlivinou alebo svojimi vlastnosťami je alebo môže byť nebezpečný pre zdravie obyvateľstva či životné prostredie," pripomenula Krajčiová.         

Medzi tento druh odpadu podľa nej patria obaly obsahujúce nebezpečné látky, filtračné materiály, handry na čistenie, rozpúšťadlá, kyseliny, zásady, pesticídy, žiarivky a iný odpad s ortuťou, nejedlé oleje a tuky, farby, lepidlá, elektronika s nebezpečnými látkami či batérie.         

"Zber nebezpečných látok z komunálneho odpadu v meste Prievidza realizujeme ako mobilný priamo od obyvateľov a vykonáva ho zberová spoločnosť T+T. Obyvatelia preto musia odpad odovzdať osobne s udaním údajov o mene a bydlisku," vysvetlila referentka pre komunálne odpadové hospodárstvo mesta Zuzana Iliašová.         

Samospráva odpady zozbiera z vopred určených stanovíšť. Konkrétne časy a miesta nájdu obyvatelia na webe mesta v časti zber odpadu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.08.2020
Šaľa zatiaľ nemá doriešený zber a spracovanie kuchynského odpadu
Mesto Šaľa zatiaľ nemá doriešenú problematiku zberu kuchynského bioodpadu a hľadá najvhodnejšie riešenia pre obyvateľov mesta.
viac
13.11.2020
Obyvatelia môžu prostredníctvom súťaže vyčistiť prírodu od odpadu
Handlovčania môžu v novembri prostredníctvom súťaže pomôcť prírode v meste a jeho okolí zbaviť sa nelegálneho odpadu.
viac
12.12.2020
Prievidza sa pripravuje na zber kuchynského odpadu, domácnosti dostanú vrecká
Domácnosti v Prievidzi dostanú vrecká na zber kuchynského odpadu, mesto plánuje obstarať i nové nádoby. Podmienky zberu biologického kuchynského rozložiteľného odpadu, s ktorým začne samospráva v prvom polroku budúceho roka, upravuje i nové znenie všeobecne záväzného nariadenia (VZN).
viac
20.04.2023
Mesto začalo so zberom nebezpečného odpadu
Mesto Prievidza začalo so zberom nebezpečného odpadu. Žiarivky, oleje, farby, batérie či vyradené zariadenia zbiera priamo od obyvateľov z vopred určených stanovíšť. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %