Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
20.04.2023 03:20

Mesto začalo so zberom nebezpečného odpadu


Ilustračná snímka.


Mesto Prievidza začalo so zberom nebezpečného odpadu. Žiarivky, oleje, farby, batérie či vyradené zariadenia zbiera priamo od obyvateľov z vopred určených stanovíšť. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.


"Nebezpečný odpad je taký zvláštny odpad, ktorý je škodlivinou alebo svojimi vlastnosťami je alebo môže byť nebezpečný pre zdravie obyvateľstva alebo životné prostredie," pripomenula Krajčiová.

So zberom začalo mesto vo vybraných lokalitách 15. apríla, pokračovať bude i túto sobotu (22. 4.) v ďalších častiach. "Zber nebezpečných látok z komunálneho odpadu v meste realizujeme ako mobilný zber priamo od obyvateľov a vykonáva ho zberová spoločnosť," vysvetlila referentka pre komunálne odpadové hospodárstvo mesta Zuzana Iliašová.

Obyvatelia preto podľa nej musia odpad odovzdať osobne s udaním údajov o mene a bydlisku, zakázané je ponechať ho voľne položený na mieste zberu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.09.2016
Dobrovoľníci vyzbierali v Tatrách a Pieninách 850 kg odpadu
Dobrovoľníci v Tatrách sa počas víkendu pustili do čistenia turistických chodníkov, aby ich zbavili odpadkov. Podujatie Čisté hory má už 38-ročnú históriu.
viac
16.01.2017
Obyvatelia rodinných domov v Bratislave sa musia zapojiť do zberu bioodpadu
Bratislavčania bývajúci v rodinných domoch sa musia zapojiť do zberu biologicky rozložiteľného odpadu, ktorý napríklad vzniká pri údržbe záhrad. Zber bude mesto realizovať bez zmeny poplatku za komunálny odpad, dotknutí obyvatelia však musia oň do konca mesiaca požiadať.
viac
27.03.2017
V Žiline začne zber objemných komunálnych odpadov
Na území mesta Žilina sa začne 4. apríla zber objemných komunálnych odpadov, ktorý postupne vo všetkých mestských častiach potrvá do 28. mája. Informoval o tom hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.
viac
12.12.2020
Prievidza sa pripravuje na zber kuchynského odpadu, domácnosti dostanú vrecká
Domácnosti v Prievidzi dostanú vrecká na zber kuchynského odpadu, mesto plánuje obstarať i nové nádoby. Podmienky zberu biologického kuchynského rozložiteľného odpadu, s ktorým začne samospráva v prvom polroku budúceho roka, upravuje i nové znenie všeobecne záväzného nariadenia (VZN).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %