Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
02.04.2022 06:10

Najviac eurofondových projektov má Prešovský kraj


Ilustračná mapka


Na Slovensku sa v programovom období 2014-2020 uskutočnilo viac než desať tisíc projektov spolufinancovaných z eurofondov. Viac ako 1600 v Prešovskom kraji.


V Európe sa jednoznačne najviac projektov dotiahlo v Taliansku – viac než 700 000, informácie o eurofondových projektoch prináša nová platforma Kohesio. 

Európska komisia predstavila platformu Kohesio. Komisárka pre kohéziu Elisa Ferreira uviedla, že jej cieľom je zvýšiť transparetnosť európskej kohéznej politiky a „priniesť Úniu bližšie k občanom”. Kohesio prináša informácie o konkrétnych projektoch financovaných z európskej kohéznej politiky, ktoré boli doteraz dostupné iba národným riadiacim orgánom.

Infografiku k eurofondovým projektom na Slovensku a v Európe si môžete pozrieť TU.

 

Autor: Zdroj: euractiv.sk


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.11.2018
Informačno-poradenské centrum PSK je najlepšie na Slovensku
Informačno-poradenské centrum Prešovského samosprávneho kraja funguje už dva roky. Jeho projektový tím pomáha zabezpečovať informovanosť v rámci kraja o možnostiach čerpania eurofondov pre široké spektrum žiadateľov.
viac
01.02.2021
ZMOS bol upozornený Bruselom na problémy s eurofondami
Združenie miest a obcí Slovenska bolo Radou európskych obcí a regiónov upozornené na vážne problémy s eurofondami, ktoré znepokojujú európsku asociáciu samosprávnych združení.
viac
02.02.2021
KSK vlani dosiahol najvyššie čerpanie z IROP spomedzi krajov
Košický samosprávny kraj (KSK), ktorý je sprostredkovateľským orgánom (SO) pre Integrovaný regionálny operačný program (IROP), sa stal lídrom v čerpaní eurofondov v rámci tohto programu spomedzi všetkých samosprávnych krajov.
viac
09.08.2021
Environmentálnym záťažiam v regiónoch pomôžu nové eurofondy
Na environmentálne záťaže pôjde z nových eurofondov 294 miliónov eur. S predstaviteľmi samospráv v okresoch Michalovce, Humenné a Vranov nad Topľou o tom hovorila vicepremiérka. Ako pri riešení týchto problémov môžu pomôcť eurofondy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %