Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
19.10.2023 09:55

Nadácia VÚB: Projekty na ochranu prírody aj pre školy


Propagačný plagát


Aj štvrtý ročník iniciatívy Nadácie VÚB ocení občianske združenia a ochranárske organizácie, ktoré majú dlhodobú víziu a plán chrániť prírodu, zvrátiť hrozbu klimatickej krízy a šíriť princípy udržateľného života.


Ich činnosť podporí grantom vo výške 50 000 eur, ktorý rozdelí medzi najlepšie prihlásené projekty. Možno je medzi nimi aj ten váš. 

Do 4. ročníka grantového programu sa môžu zapojiť aj školy a inštitúcie, ktoré prichádzajú s inovatívnymi formami vzdelávania a osvety o potrebe ochrany životného prostredia. Grant majú šancu získať iniciatívy realizované v teréne aj online, projekty zamerané na školské ekoučebne, strediská envirovýchovy či návštevnícke centrá v chránených územiach, ako aj rôzne enviro festivaly.

Podporené budú aj enviro riešenia nielen v mimovládnom ale aj podnikateľskom prostredí, ktoré prinášajú pridanú hodnotu sociálnej inklúzie. Sociálno-ekologické projekty sa môžu týkať napr. zapojenia marginalizovaných skupín do enviro podnikania, udržateľnej produkcie z recyklovaných materiálov v spolupráci so znevýhodnenými komunitami a pod.

Program podporí projekty v 3 témach, ktoré majú vplyv na súčasný stav a budúci vývoj našej krajiny:

- Ochrana biodiverzity a životného prostredia

- Environmentálna výchova, vzdelávanie a osveta

- Sociálno-ekologické projekty a podnikanie

Uzávierka prijímania žiadostí je 3. novembra 2023 do 23:59:59 hod. Žiadosti zaslané po uzávierke a podané osobne nebudú hodnotené. Bližšie informácie nájdete TU.

Autor: (Nadácia VÚB)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.11.2017
Tri komunitné projekty v Žilinskom kraji podporí Nadácia VÚB
Projekty Detské Hviezdne noci Filmového klubu Bytča, Švošovská zvernica obce Švošov a Revitalizujme spolu oddychovú zónu na Lietavskom hrade! Združenia na záchranu Lietavského hradu podporí Nadácia VÚB v rámci programu Komunitné granty.
viac
03.12.2019
Slováci môžu vybrať 24 regionálnych projektov, ktoré získajú 120-tisíc eur
Odvčera prebieha verejné hlasovanie, ktoré má za cieľ rozhodnúť o grantovej podpore pre 24 najžiadanejších projektov v rámci tohto ročníka programu Komunitné granty.
viac
30.09.2020
Program Envirogranty prerozdelí neziskovým organizáciám 100-tisíc eur
Nadácia VÚB vyhlasuje úplne novú grantovú schému, aká nemá na Slovensku vzhľadom na svoje zameranie obdobu. Program Envirogranty sa stáva prvou vlastnou iniciatívou bankovej nadácie, ktorej zámerom je rozdeliť 100-tisíc eur výhradne na ucelené koncepty environmentálnych aktivít tretieho sektora.
viac
04.10.2023
Envirogranty pomôžu udržať ďalšie projekty na ochranu prírody
Plány neziskových organizácií a iniciatív, zamerané na ochranu a osvetu v environmentálnych oblastiach, chce pomôcť pretaviť do reality ďalší ročník programu Envirogranty. Nadácia VÚB podporí sumou 50-tisíc eur opäť perspektívne projekty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %