Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
03.03.2021 02:35

Nadácia Eset otvára grantovú výzvu zameranú na boj s pandémiou COVID-19


Ilustračná snímka: (tasr).


Nadácia Eset otvára novú grantovú výzvu pre projekty, ktorých cieľom je pomôcť efektívne zvládať pandémiu nového koronavírusu.


Požiadať o grant v celkovej výške 30 000 eur môžu do konca marca cez webovú stránku nadácie výskumné pracoviská vysokých škôl, neziskové organizácie a občianske združenia, verejné výskumné organizácie a podnikateľské subjekty, ak ide o nekomerčné projekty.

Cieľom novej grantovej výzvy je podporiť vznik efektívnych nástrojov, aplikácií a inovácií, vedecko-výskumných prieskumov a analýz na boj proti pandémii a tiež na zníženie jej negatívnych následkov na spoločnosť.

„Veríme, že vedci sú tí, ktorí dokážu ponúkať efektívne riešenia a vyviesť spoločnosť z tejto krízy. Preto sme radi, že aj tento rok sme mohli vyčleniť prostriedky na podporu vedy a výskumu,” povedal predseda správnej rady nadácie Miroslav Trnka.

Výzva je otvorená prioritne pre projekty so zameraním sa na tvorbu vedecko-výskumných nástrojov na účinné zvládanie pandémie, získavanie epidemiologických dát na zníženie šírenia ochorenia COVID-19 a odborné diskusie na tému dosahu pandémie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.03.2021
Staré Mesto vyzýva obyvateľov na vytvorenie reťaze spolupatričnosti
Bratislavské Staré Mesto vyzýva obyvateľov na vytvorenie reťaze spolupatričnosti. Vytvorená by mala byť z textilných sŕdc ozdobených rôznymi technikami, zapojiť sa môžu všetky vekové kategórie.
viac
04.05.2021
Ďalšia pamiatka sa dočká obnovy – verejnosť môže posielať nominácie
Už po dvanásty raz sa môžu ľudia zo všetkých regiónov krajiny zapojiť do iniciatívy venovanej záchrane kultúrnych pamiatok - Poklady Slovenska.
viac
14.05.2021
Ďalšie príklady dobrej praxe sú z Košíc, Lučenca a Strážskeho
Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje s predstavovaním príkladov dobrej praxe. Tentokrát sa sústredíme na situáciu vyvolanú koronakrízou a inšpiratívne riešenia z konkrétnych samospráv.
viac
23.06.2021
Mestá apelujú na efektívnejšiu a jednotnú komunikáciu pri očkovacej kampani
Mestá sú pripravené zapojiť sa do aktivít, ktoré majú predísť 3. vlne pandémie v súvislosti s variantom Delta, ktorý, podľa odborníkov, šíria najmä deti a mladí ľudia do 20 rokov prichádzajúci z Veľkej Británie, či ľudia, ktorí sa zúčastňujú športových zápasov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %