Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
09.06.2021 03:15

Na zastávkach MHD pribudlo 124 elektronických informačných tabúľ


Ilustračná snímka.


V Bratislave pribudlo na 118 zastávkach mestskej hromadnej dopravy 124 elektronických informačných tabúľ. Cestujúcim zobrazujú najbližšie príchody spojov a aj aktuality z dispečingu o výlukách a ďalších zmenách v MHD.


Najviac tabúľ pribudlo v mestských častiach Ružinov (30) a Petržalka (27). Informoval o tom hovorca Dopravného podniku Bratislava (DPB) Martin Chlebovec.

Tabule disponujú aj audiosystémom, prostredníctvom ktorého môže dispečer DPB ľuďom na zastávke oznámiť mimoriadnu udalosť. Súčasťou je aj kamerový systém, ktorý má v správe bratislavská mestská polícia a už pomohol s riešením incidentov.

Mestský dopravca v rámci projektu intenzívne komunikoval s Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Tieto tabule totiž budú pomáhať aj tejto skupine obyvateľov. „Po stlačení príslušného tlačidla na svojom ovládači si vypočujú hlásenie celého obsahu, ktorý tabuľa aktuálne zobrazuje,” spresnil Chlebovec.

Tabule pribudli najmä na autobusových a trolejbusových zastávkach. Električkové zastávky budú riešené komplexne, v rámci modernizácií električkových radiál. Počas stavebných prác sa totiž zrekonštruujú aj zastávky a následne i na nich pribudnú nové informačné tabule.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.06.2021
Od júla bude možné zakúpiť lístok priložením platobnej karty vo vozidle MHD
Od 1. júla bude možné zakúpiť si cestovný lístok priložením platobnej karty vo vozidle bratislavskej mestskej hromadnej dopravy (MHD) k označovaču cestovných lístkov.
viac
28.06.2021
V Bratislave bude MHD jazdiť do novej časti mesta
Od 1. júla príde k viacerým zlepšeniam pri cestovaní. Najvýraznejšou novinkou je spustenie MHD do novej častí mesta, kam doteraz museli chodiť obyvatelia pešo.
viac
01.07.2021
Väčšina lístkov MHD zdražela, 15-minútový sa už nebude dať kúpiť
V bratislavskej mestskej hromadnej doprave (MHD) od štvrtka porástli ceny väčšiny predplatných cestovných lístkov i tých na jednu cestu. Výnimkou je ročný predplatný cestovný lístok, ktorý, naopak, zlacnel o 25 percent, z 264,2 na 199 eur.
viac
13.02.2023
DPB od pondelka celoplošne zaviedol zastávky na znamenie, niektoré linky zrušil
V hlavnom meste od pondelka zaviedol Dopravný podnik Bratislava (DPB) celoplošne zastávky na znamenie pre autobusovú a trolejbusovú dopravu. Električiek sa to netýka. Upravil aj premávku vybraných liniek, niektoré aj zrušil.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %