Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
23.12.2021 12:35

Na Ocenenia BSK obyvatelia nominovali 40 osobností


Cena Samuela Zocha.


Bratislavská župa opäť ocení významné osobnosti, ktoré sú prínosom pre kraj a spoločnosť. Budúci laureáti rozšíria rad ocenených osobností, ktorých je v pomyselnej sieni slávy takmer 200. Do aktuálneho ročníka nominovali obyvatelia kraja 40 zaujímavých mien z rôznych oblastí života.


„Bratislavský samosprávny (BSK) kraj každoročne udeľuje ocenenia v kategóriách Výročná cena Samuela Zocha, Čestné občianstvo BSK, Pamätný list predsedu BSK a Historická osobnosť regiónu. V každej je množstvo zvučných i menej známych mien vedcov, umelcov, lekárov, pedagógov, športovcov či ľudí pôsobiacich v sociálnej oblasti. Som hrdí na to, že svojou prácou, zanietením, výsledkamiúspešne reprezentujú náš kraj a prispievajú k jej rozvoju a šíreniu dobrého mena,“ povedal predseda BSK Juraj Droba.

Za rok 2021 bolo na udelenie Ocenení BSK doručených 40 návrhov, z ktorých výberová komisia vybrala 33. Tie nakoniec odobrili aj župní poslanci na svojom poslednom zasadnutí v tomto roku.

Bratislavská župa tak udelí 22 Pamätných listov predsedu BSK, 10 Výročných cien Samuela Zocha a jednu Historickú osobnosť regiónu. K Eugenovi Suchoňovi a Vladimírovi Dzurillovi tak pribudne meno slovenskej opernej speváčky (sopranistky) svetového významu – Lucia Poppová.

Slávnostné vyhlasovanie a odovzdávania cien sa uskutoční v roku 2022 v závislosti od aktuálnej epidemiologickej situácie.

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.09.2019
Bratislavská župa predĺžila termín nominácie osobností kraja do 15. septembra
Marta Sládečková, Mikuláš Huba, Mária Kráľovičová, dvojčatá Ján a Jozef Čapkovičovci, Matej Beňuš, Jana Dukátová, Emília Vášáryová, Juraj Kukura, Ján Filc či Peter & Pavol Hochschornerovci - to je len výber z vyše stovky laureátov Ocenení Samuela Zocha.
viac
22.09.2020
Nominujte osobnosti kraja! Čas máte do 15. októbra 2020
Bratislavský samosprávny kraj, ktorý každoročne udeľuje Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), predĺžil termín predkladania nominácií. Výnimočné osobnosti kraja je možné navrhovať až do 15. októbra 2020.
viac
22.02.2021
Návrhy na cenu mesta môžu občania doručovať do 1. marca
Mesto Rimavská Sobota aj v roku 2021 udelí vybraným osobám a organizáciám cenu mesta. Informuje o tom na svojej internetovej stránke s tým, že návrhy na ocenenie je možné podávať do 1. marca na adresu mestského úradu.
viac
04.08.2021
Nominujte osobnosti na ocenenia Bratislavského kraja
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) otvára možnosť navrhnúť výnimočné osobnosti na získanie ocenení za rok 2021. Nominácie môžu podať obyvatelia kraja, občianske združenia či iné organizácie so sídlom v Bratislavskom kraji. Uzávierka návrhov na kandidátov je 20. septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %