Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
28.08.2023 12:35

Na Nábreží otvorili najväčší pumptrackový areál na severe Slovenska


Na snímke skúšobné jazdy na novom pumptracku v Liptovskom Mikuláši v piatok 25. augusta 2023. Snímka zdroj: (tasr).


Zarastenú plochu na Nábreží v Liptovskom Mikuláši premenili na jeden z najtechnickejších pumptrackových areálov na Slovensku. Otvorili ho v piatok dopoludnia a podľa tamojšej radnice ide o najväčšie športovisko svojho druhu na severnom Slovensku.


"Pumptracky sú obľúbené technické trate pre jazdcov na bicykli bez pedálovania, na kolobežke, na skejtoch či inline korčuliach. Na jazdu po tratiach nie je potrebný špecializovaný bicykel," vysvetlil zástupca primátora Liptovského Mikuláša Ľuboš Trizna.

Asfaltová dráha v Liptovskom Mikuláši je dlhá 280 metrov a tvorí ju niekoľko klopených zákrut, terénnych vĺn v uzavretých okruhoch. Ťahákom pre jazdcov je séria zákrut všetkých typov – trojzákruta, preskok, priamy prejazd, dvojzákruta, transfer či 180- stupňová zákruta.

Športovisko má pôdorysnú výmeru takmer 1000 metrov štvorcových. Ako priblížil autor diela a majster Slovenska v pumptracku Roman Kaločay, súčasťou sú dva okruhy. Jeden z nich je s nadpriemernou dĺžkou, kde sa môžu konať aj majstrovstvá Slovenska alebo slovenský pohár. "K tomu máme aj doplnkovú líniu pre zvýšenie atraktivity zoskokmi a samostatný detský okruh s nižším profilom. Ktokoľvek príde s najmenšími, môže si to na ňom vyskúšať. Keď sa na tej istej dráhe stretnú viaceré výkonnostné kategórie, tí rýchlejší môžu prejsť na veľký okruh a deti môžu jazdiť na tom menšom," uviedol.

Pumptrack otvorili pre širokú verejnosť, návštevníci sa potrebné informácie o jeho využívaní dozvedia na informačnom paneli pri vstupe. Mesto výstavbu financovalo z vlastných zdrojov vo výške 200 000 eur. Na refundáciu vynaložených prostriedkov sa radnica zapája do aktuálnej výzvy ministerstva investícií.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2018
Vianočný stromček rozsvietia počas otvorenia jarmoku
Vianočnú výzdobu inštalujú v týchto dňoch v uliciach mesta Liptovský Mikuláš. Na stĺpoch verejného osvetlenia v pešej zóne pribudli ozdoby s 3D motívmi, zamestnanci tamojších verejnoprospešných služieb (VPS).
viac
19.10.2019
Nové priestory potešia detských čitateľov
Podkrovie Liptovskej knižnice Gašpara Fejérpataky-Belopotockého v Liptovskom Mikuláši prešlo výraznou obnovou, ktorá poteší najmä detských čitateľov. V priestore podkrovia vzniklo moderné oddelenie detskej literatúry, kútik pre najmenších aj zóna hier a oddychu.
viac
13.06.2023
V Liptovskom Mikuláši začali stavať pumptrackový areál
Výstavbu pumptrackového areálu v Liptovskom Mikuláši spustili v pondelok za garážami na Alexyho ulici. Dobudovanie zhotoviteľ predpokladá na prelome augusta a septembra. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
14.06.2023
Letnú sezónu v Liptovskom Mikuláši otvoria v polovici júna
Letnú sezónu v Liptovskom Mikuláši otvoria v polovici júna počas Stoličných dní. Tie sa budú konať na Námestí osloboditeľov od štvrtka 15. júna. Informovala o tom hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %