Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
13.01.2022 12:30

Na modernizáciu Predstaničného námestia získal Lučenec vyše 430 000 eur


Snímka zdroj: (FB / Mesto Lučenec).


Mesto Lučenec získalo na rekonštrukciu verejného priestoru pred železničnou stanicou nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 430 000 eur. Informoval o tom hovorca mesta Andrej Barančok.


V rámci prác mesto počíta s rozšírením autobusových nástupíšť a rekonštrukciou záchytných parkovísk na Predstaničnom námestí s cieľom zmodernizovať dôležitý dopravný uzol a skvalitniť verejnú osobnú dopravu obyvateľov i návštevníkov mesta. Samospráva chce projektom prispieť i k zníženiu zaťaženosti centra mesta individuálnou motorovou dopravou a nižšej nehodovosti.

"Prepojením prímestskej autobusovej dopravy, mestskej hromadnej dopravy, záchytného parkoviska, nemotorovej dopravy vďaka novovybudovanej nadväzujúcej cyklotrase a možnej železničnej osobnej dopravy môžeme využívať verejnú hromadnú dopravu a okrem zníženia množstva automobilov v centre mesta je ďalším benefitom i ekologická stránka projektu," dodala primátorka Lučenca Alexandra Pivková.

Samospráva na modernizáciu Predstaničného námestia získala dotáciu vo výške 434 910,86 eura. Financie pochádzajú z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). Žiadosť o dotáciu podávalo mesto ešte v druhej polovici roka 2019.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2017
Bratislava pokračuje v obnove historických pamiatok a objektov
Hlavné mesto prostredníctvom svojej mestskej organizácie GIB ako správcu mestských kultúrno-historických pamiatok zabezpečilo pamiatkovú obnovu troch historických objektov v rámci postupnej obnovy dôležitých mestských kultúrnych pamiatok.
viac
08.01.2018
Revitalizáciu Hlavného námestia chce mesto financovať po etapách
Novozámocká radnica pripravuje revitalizáciu Hlavného námestia. V súčasnosti je hotový ideový koncept, podľa ktorého sa má centrum mesta zmodernizovať. Magistrát už vyhlásil aj verejné obstarávanie na prípravu projektovej dokumentácie stavby.
viac
23.12.2020
Rekonštrukcia námestia pred železničnou stanicou pokračuje
Práce na obnove predstaničného námestia v okolí zvolenskej hlavnej železničnej stanice pokračujú.
viac
02.02.2021
Rekonštrukcia zdravotného strediska má byť dokončená v apríli
V rámci kompletnej rekonštrukcie budovy zdravotného strediska vo Veľkom Šariši tam v súčasnosti prebiehajú dokončovacie práce. Ako uviedol primátor mesta Viliam Kall, ide o úpravu vonkajších spevnených plôch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %