Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
30.01.2023 11:40

Na Horehroní spustili petíciu za zachovanie nemocnice v terajšom rozsahu


Nemocnica s poliklinikou v Brezne.


Na Horehroní v týchto dňoch spustili avizovanú petíciu za zachovanie Nemocnice s poliklinikou v Brezne v celom doterajšom rozsahu poskytovaných zdravotníckych činností, ako aj za jej zaradenie do siete kategorizovaných nemocníc druhej úrovne.


Potrvá minimálne do konca februára a ako informoval na sociálnej sieti brezniansky viceprimátor Andrej Barančok, čoskoro ju spustia aj online.

Brezňania nesúhlasia s návrhom ministerstva zdravotníctva, ktorý zaradil ich nemocnicu v rámci stratifikácie ako nemocnicu prvej úrovne. Podľa nich by to znamenalo ohrozenie dostupnej zdravotnej starostlivosti pre obyvateľov celého okresu.

"Odmietame tento návrh a dôrazne sa voči nemu ohradzujeme. Brezniansky okres má 29 obcí a mesto Brezno, z ktorých až 17 obcí s počtom obyvateľov zhruba 23.260 má čas dojazdu do nemocnice druhej alebo vyššej úrovne vyše 45 minút, v niektorých prípadoch až hodinu," zdôraznil primátor Tomáš Abel. "Spojme sa, aby sme dali o sebe hlasno vedieť, že v našom okrese žije necelých 60.000 obyvateľov, ktorí sa jednoznačne postavia za svoju nemocnicu. Zdravie je najväčšou prioritou," vyzval na sociálnej sieti.

Pripomenul tiež, že okres Brezno patrí k najvýznamnejším strediskám cestovného ruchu na Slovensku. Hlavne v zimnej sezóne južnú stranu Chopka navštevujú tisícky turistov. "Často dochádza k úrazom a neviem si ani predstaviť všetky tieto prípady riešiť len v Banskej Bystrici alebo v Poprade, najmä v zimnom období, keď sa stáva, že horské priechody sú neprejazdné," dodal Abel.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.12.2020
Urgent v malackej nemocnici nezrušia
Ústavná pohotovostná služba (ÚPS) v malackej nemocnici bude pokračovať aj v roku 2021.
viac
07.09.2021
Samosprávy Vranovského okresu spustili petíciu za zachovanie nemocnice
Redukovanie poskytovania zdravotnej starostlivosti na doliečovacie zariadenie by bolo krokom späť v rozvoji regiónu, znamenalo by tiež problematickú dostupnosť v prípade akútnych stavov, tvrdia starostovia. Namietajú tiež proti "rozhodovaniu od stola" bez znalosti miestnych pomerov.
viac
12.04.2023
Mesto spísalo petíciu za zachovanie nemocnice v jej doterajšom rozsahu
Mesto Revúca spísalo petíciu za zachovanie Nemocnice s poliklinikou Revúca v celom jej doterajšom rozsahu poskytovaných zdravotníckych činností.
viac
04.12.2023
Trh regionálnych produktov opäť zavítal do Mestského hotela Ďumbier
Aj tento rok mohla široká verejnosť zavítať do priestorov hotela Ďumbier, ktorý po druhýkrát hostil regionálnych producentov a ich výrobky na zrhu regionálnych výrobkov, v závere ktorého sa uskutočnilo slávnostné odovzdávanie certifikátov novým držiteľom značky ,,Regionálny produkt Horehronie".
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %