Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
05.12.2022 12:35

Na Horehroní otvorili zimnú sezónu, prinesie legendárny vlek i ľadové mestečko


Ilustračná snímka.


Viacdňový Horehronie skipass, ľadové mestečko či exteriérové klzisko priamo na námestí v Brezne sú lákadlá, ktoré pripravila pre návštevníkov tohtoročnej zimnej sezóny Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie.


Informovala o tom jej marketingová koordinátorka Žofia Koštialová. Stredisko Jasná sa nachádza na rozhraní regiónov Horehronie a Liptov, preto aj sezónu otvorili cez víkend obe OOCR spoločne.

"Zimnú sezónu sme tradične otvorili v duchu spájania sa dvoch výnimočných regiónov, hranicou ktorých sú práve nízkotatranské štíty, v zime obľúbené najmä pre všetkých vyznávačov zimných športov, naopak, v lete pre turistov. To vyžaduje vzájomnú podporu a súhru v stredisku Jasná, ktoré sa rozprestiera na severnej a južnej strane Chopka, na rozhraní dvoch regiónov," konštatovala výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.

Na južnej strane Chopka sa do prevádzky vracia legendárny vlek Tatrapoma H210 v lokalite Zadné Dereše, ktorý v čase svojho vzniku v roku 1981 bol so svojimi 1550 metrami najdlhší na území vtedajšieho Československa a jeho prevýšenie 505 metrov bolo najvyššie na Slovensku. Po päťročnej pauze, počas ktorej prechádzal opravou a posledných dvoch rokoch obmedzení pre pandémiu, je opäť pripravený na plnohodnotnú zimnú prevádzku.

"Najväčšou novinkou pre lyžiarov je nový produkt, ktorým je štvor-, šesť- a sedemdňový Horehronie skipass otvárajúci dvere do troch lyžiarskych stredísk – Jasná Nízke Tatry, Ski Tále a Mýto Ski & Bike centrum s viac ako 60 kilometrami zjazdoviek. Jeho predaj bude spustený v polovici decembra," zdôraznila horehronská OOCR.

Viaceré služby tohtoročnej zimnej sezóny sa viažu na regionálnu zľavovú kartu Horehronie Card, vďaka ktorej sa napríklad lyžiari, bežkári, skialpinisti a turisti bezplatne odvezú skibusom.

Podľa Koštialovej novým lákadlom bude aj exteriérové klzisko priamo na námestí v Brezne, ktoré plánujú otvoriť v polovici decembra, a tiež ľadové mestečko.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.06.2020
V Mýte pod Ďumbierom sa otvárajú brány do bike parku
Mýto SKI & BIKE otvára opäť svoje brány pre všetkých nadšených bikerov. V sobotu 13. júna sa môžete tešiť na otvorenie druhej sezóny v špičkovom bike parku v Mýte pod Ďumbierom.
viac
04.05.2022
V S. Ľupči pribudla nová ferrata, Horehronie obohatí jazda cyklorikšou
Oblastné organizácie cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko a Región Horehronie otvorili v utorok na hrade v Slovenskej Ľupči v okrese Banská Bystrica tohtoročnú letnú turistickú sezónu. Jej súčasťou budú i viaceré novinky, ako napríklad ferrata na Driekyňskej skale či jazda cyklorikšou v Hronci.
viac
16.05.2022
Odštartovala letná sezóna na horehronských cyklodrezinách
Druhý ročník pretekov na horehronských cyklodrezinách v obci Hronec v okrese Brezno odštartoval v sobotu (14. 5.) tohtoročnú letnú sezónu.
viac
18.05.2022
Trdlofest otvorí turistickú sezónu v Skalici
Po dvoch rokoch, keď sa pre pandémiu podujatie neuskutočnilo, pripravilo mesto Skalica festival Trdlofest. Ten je oslavou Skalického trdelníka, koláča s dierou, prvého pôvodného slovenského potravinárskeho výrobku, ktorý získal ochrannú značku Európskej únie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %