Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.06.2019 02:55

Na folklórnych slávnostiach v Dulovciach sa zídu súbory zo Slovenska i zahraniči


Pozvánka -plagát


Súbory zo Slovenska i zahraničia sa stretnú v Dulovciach v okrese Komárno na XXIII. ročníku Južnoslovenských detských a mládežníckych folklórnych slávnostiach. Mladí folkloristi z ôsmich slovenských miest, Čiech, Ukrajiny, Rumunska, Srbska a Chorvátska sa predstavia v amfiteátri od 28. do 29. júna.


Súbory zo Slovenska i zahraničia sa stretnú v Dulovciach v Komárňanskom okrese na XXIII. ročníku Južnoslovenských detských a mládežníckych folklórnych slávnostiach. Mladí folkloristi z ôsmich slovenských miest, Čiech, Ukrajiny, Rumunska, Srbska a Chorvátska sa predstavia v miestnom amfiteátri od 28. do 29. júna.

Ako informovali organizátori, program otvorí pásmo s názvom Poslali ma naši k vašim tvorené z vystúpení detských a mládežníckych súborov. Prvý deň podujatia ukončí vystúpenie Slovenských rebelov z Komárna s programom Na rováš.       

Sobotné popoludnie sa začne krojovaným sprievodom obcou. Po ňom bude nasledovať veľký program Kvety nášho rodu, v ktorom sa predstavia slovenské i zahraničné súbory. Záver Južnoslovenských detských a mládežníckych folklórnych slávností bude patriť tanečnej zábave. „Súčasťou podujatia bude aj sprievodný program v podobe prehliadky tradičných remesiel a viacerých tvorivých dielní,“ pripomenuli organizátori.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.06.2016
Folklórne slávnosti pod Poľanou ponúknu pestrý program
Živou pozvánkou v podobe vyhrávania heligonkárov Hore Detvou a otvorením sprievodných podujatí v areáli amfiteátra začnú v piatok 8. júla 2016 o 16.00 h v Detve 51. Folklórne slávnosti pod Poľanou (FSP).
viac
28.06.2019
Tohtoročná Klenovská Rontouka je zameraná na remeslá a baníctvo
Na tradičné remeslá a baníctvo je zameraný 41. ročník Gemersko-malohontských folklórnych slávností, známych aj ako Klenovská Rontouka, ktoré sa v piatok začínajú v Klenovci v okrese Rimavská Sobota.
viac
29.07.2021
Podroháčske slávnosti sa uskutočnia v auguste s obmedzeným programom
Podroháčske folklórne slávnosti sa uskutočnia v auguste v priestoroch Múzea oravskej dediny Zuberec s obmedzeným programom. Po minuloročnej prestávke sa usporiadatelia rozhodli tento rok festival pripraviť v rozsahu, ktorý umožňuje súčasná epidemická situácia.
viac
11.06.2022
Hornonitrianske folklórne slávnosti opäť oslávia ľudové umenie regiónu
Hornonitrianske folklórne slávnosti opäť oslávia ľudové umenie regiónu. Dejiskom hlavného programu 36. ročníka podujatia, ktoré sa uskutoční od 21. do 25. júna, bude Námestie slobody v Prievidzi. TASR o tom informovala Martina Richter z Regionálneho kultúrneho centra v Prievidzi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %