Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
24.07.2024 11:15

Na envirovýchovu môžu dostať slovenské školy pol milióna eur


Ilustračná snímka, zdroj: Školský portál


Ministerstvo životného prostredia SR vyhlásilo prostredníctvom Slovenskej agentúry životného prostredia VI. ročník Zeleného vzdelávacieho fondu.


Cieľom Zeleného vzdelávacieho fondu je podporiť rozvoj environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety na území Slovenskej republiky prostredníctvom presadzovania princípov spoločnej zodpovednosti a priama podpora vybraných aktivít všeobecne prospešných pre oblasť podpory environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety.

Dotácie na podporu environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety financuje Environmentálny fond. Oprávneným žiadateľom sú školy – materské, základné, stredné i špeciálne, ktoré si rozdelia finančné zdroje vo výške 500-tisíc eur. Sumu do výšky 8-tisíc eur môžu úspešní žiadatelia využiť na realizáciu výchovno-vzdelávacích aktivít pre deti a mládež, verejnosť a pre pedagogických pracovníkov.

Pozrite si všetky potrebné dokumenty, vrátanie detailného znenia výzvy, špecifikácie oprávnených žiadateľov, rovnako i aplikáciu na podávanie žiadosti.

 Prečítajte si informácie o webinári, ktorý sa bude konať 25.7.2024 o 13:00 hod k špecifikácii.

Autor: (Zdroj: SAŽP/Envirofond/ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.12.2020
Gröhling predstavil plán návratu detí do škôl
Návrat detí do škôl po 11. januári 2021 sa bude riadiť podľa stupňa COVID automatu.
viac
27.07.2021
Výzva na boj proti dezinformáciám a rozvoj informačnej gramotnosti
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v oblasti podpory digitálnej transformácie Slovenska.
viac
26.01.2022
Na stredných školách na Spiši sa preinvestuje 11,2 miliónov eur
Vďaka prostriedkom z Integrovaného regionálneho operačného programu sa dve stredné školy na Spiši zmodernizujú. Celkovo sa v nich preinvestuje 11,2 miliónov eur. Prešovský kraj si od týchto projektov sľubuje skvalitnenie praktického vyučovania i zatraktívnenie odborov.
viac
30.01.2023
Envirovýchova nie je na školách povinná,ale je súčasťou niektorých tém
Environmentálna výchova nie je v súčasnosti na slovenských školách povinná, envirovzdelávanie je súčasťou prierezových tém.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %