Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
18.12.2020 09:15

Enviroprojekt spojí študentov i vedcov z univerzity


Ilustračná snímka: (tasr).


Spoluprácu so slovenskými a zahraničnými školami i univerzitou zahŕňa environmentálny projekt, ktorý pripravuje Gymnázium na Ulici 17. novembra v Topoľčanoch. Zaoberať sa bude predovšetkým zmierňovaním dosahov klimatických zmien.


Projekt v celkovej hodnote 41 000 eur bude spolufinancovaný z programu SK-Klíma a z rozpočtu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK). „Jeho cieľom bude zvyšovanie povedomia o zmierňovaní a prispôsobovaní sa zmene klímy. Zároveň rozšíri vzdelávacie materiály o takzvané projektové vyučovanie. Bude sa tiež zaoberať monitorovaním stavu zložiek životného prostredia a spracovaním získaných informácií do žiackych vedeckých projektov. Ponúkne tiež návrhy riešení ekologických problémov,“ informoval NSK.

Okrem topoľčianskeho gymnázia bude na projekte spolupracovať aj Fakulta prírodných vied na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre, Gymnázium na Mládežníckej ulici v Šahách, občianske združenie Viac ako učenie a Raholt ungdomsskole v Nórsku. „Aktivity realizované prostredníctvom projektu sú zamerané na prípravu materiálov o zmierňovaní a prispôsobovaní sa zmene podnebia, na revitalizáciu školskej záhrady, zriadenie ekozáhrady a organizáciu environmentálnych podujatí a prednášok,“ uviedol Úrad NSK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.11.2017
Projekt IT - Akadémia má zlepšiť vzdelávanie v informatike a prírodných vedách
Zlepšenie vzdelávania mladých ľudí v informatickej, technickej a prírodovednej oblasti je základným cieľom nového národného projektu IT Akadémia – Vzdelávanie pre 21. storočie. V pondelok ho predstavili v priestoroch Vedeckého parku Univerzity Komenského v Bratislave.
viac
09.09.2020
NKN ponúka granty na rozvoj vzdelávania
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) finančne podporí verejnoprospešné a dobrovoľnícke aktivity na základných školách.
viac
11.12.2020
Ďalšia idea národnostného dištančného vzdelávania spojí výučbu a kultúru
Jókaiho divadlo v Komárne v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR podporí dištančné vzdelávanie pre školy s vyučovacím jazykom maďarským.
viac
03.02.2021
Cezhraničný projekt o klíme a Dunaji obohatil žiakov o nové poznatky
Zvýšiť povedomie o problematike klimatickej zmeny a jej dosahu na rieku Dunaj v pohraničnom regióne Slovenska a Maďarska bolo cieľom projektu cezhraničnej spolupráce bratislavskej Petržalky a mestskej časti Budapešť-Újbuda.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %