Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
02.11.2018 02:10

Na efektívne čerpanie eurofondov má dohliadať Sekcia koordinácie projektov


Ministerstvo spravodlivosti SR


Na lepšie čerpanie eurofondov a na kvalitné a správne riadenie projektov bude dohliadať novovzniknutá Sekcia koordinácie projektov, ktorú zriadilo Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR.


Má zabezpečiť, aby sa projekty koordinovali na jednom mieste a aby rezort spravodlivosti čerpal eurofondy efektívnejšie. TASR informovala hovorkyňa ministerstva Zuzana Drobová.       

Doteraz si svoje projekty a časti projektov riadili jednotlivé sekcie ministerstva spravodlivosti. Práve to mohlo v niektorých prípadoch spomaliť aplikáciu niektorých procesov do praxe. Na jednom projekte totiž mohli podľa Drobovej čiastkovo pracovať viaceré sekcie, čo komplikovalo koordináciu ich vzájomnej súčinnosti.       

Práve tento fakt sa stal podnetom na vytvorenie novej Sekcie koordinácie projektov. “Má za úlohu dohliadať na spôsob riadenia projektov, na použitie materiálnych a finančných zdrojov počas priebehu projektu a riešiť všetky otázky s tým spojené," priblížil minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd). Čerpanie finančných prostriedkov na projekty rezortu spravodlivosti, rovnako ako aj priebeh samotných projektov sa týmto podľa neho urýchli a zefektívni.”     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.06.2017
Projekty pre marginalizované rómske komunity zaznamenali pokrok
Odbor inklúzie marginalizovaných rómskych komunít v rámci sekcie európskych programov Ministerstva vnútra Slovenskej republiky (MV SR) zodpovedá za časť operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ).
viac
15.06.2020
Na 8 projektov použije dubnická samospráva 960 000 eur z rezervného fondu
Na osem investičných akcií v Dubnici nad Váhom pôjde v tomto roku z rezervného fondu mesta 960 000 eur. Zmenou rozpočtu o tom rozhodli na minulotýždňovom zasadnutí mestského zastupiteľstva dubnickí poslanci.
viac
17.02.2021
V BSK určia projekty, do ktorých majú ísť nevyčerpané eurofondy
Identifikovať projekty v Bratislavskom kraji, pri ktorých je reálna šanca využiť prostriedky EÚ a minúť nevyčerpané peniaze z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
18.11.2021
ŽSK pokračuje v investíciách do rekonštrukcií dielní odborného vzdelávania
Žilinská župa pokračuje v investíciách do rekonštrukcií dielní odborného vzdelávania, podala ďalšie štyri projekty v hodnote 9,9 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %