Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
03.01.2020 08:05

Na cyklotrasách v Novohrade obnovili značenie


Ilustračná snímka (msú)


Vďaka grantu mohla lučenská samospráva obnoviť aj informačné tabule na oboch náučných trasách.


Vďaka podpore Nadácie EPH dokázalo Združenie Región Neogradiensis, z. p. o., obnoviť značenie na cyklotrasách Novohradu vedúcich po červenej značke z Lučenca do Málinca a po zelenej značke z Lučenca až po hranice s obcou Ipolytarnóc.

Z grantového programu „Na Prírodno“ sa podarilo získať 2900 eur, vďaka ktorým mohlo mesto obnoviť nielen maľované cykloznačenia v zmysle platnej legislatívy, ale aj informačné tabule, ktoré vedú oboma náučnými trasami.

Poďakovanie patrí Nadácii EPH, ako aj všetkým, ktorí sa na projekte zúčastnili. Samospráva mesta verí, že obnova poteší cykloturistov i návštevníkov, ktorí práve na týchto trasách obdivujú miestne prírodné krásy alebo sa zaujímajú o kultúru či históriu obcí.

 

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.03.2019
Trenčianska župa v priebehu roka obnoví cyklistické značenie na takmer 170 kilom
V poradí už piaty rok po sebe Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) investuje finančné prostriedky do obnovy značenia cykloturistických a turistických trás v kraji. K známym historickým i prírodným lokalitám tak aj tento rok nasmerujú nové cyklosmerovníky a obnovené maľované značenie.
viac
20.05.2019
Trenčianska župa v tomto roku obnoví turistické značenie na 24 trasách
Vďaka spolupráci medzi Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK) a Klubom Slovenských turistov (KST) sa aj piaty rok po sebe obnoví turistické značenie a drobná infraštruktúra na turistických trasách až v šiestich okresoch kraja.
viac
11.10.2019
Pastiersku sezónu zakončí Mitrovanie v Novohrade
Pastiersku sezónu symbolicky ukončia v Lučenci podujatím Mitrovanie v Novohrade. Uskutoční v sobotu (12. 10.) od 9.00 h na školskom majetku Strednej odbornej školy hotelových služieb a dopravy (SOŠ HSaD) v miestnej časti Ľadovo.
viac
20.01.2020
Bratislavská župa obnovila značenie a cyklistickú infraštruktúru
Okrem klasickej údržby maľovaného značenia sa osadilo päť kusov imidžových smerovníkov a v kraji pribudlo aj päť kusov veľkoplošných cykloturistických máp.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %