Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
24.05.2021 10:25

MŽP podporí z eurofondov budovanie envirocentier za 10 miliónov eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR podporí z eurofondov budovanie envirocentier so zameraním na zmenu klímy. Alokovaných v tejto výzve je 10 miliónov eur. Rezort o tom informoval na svojom webe.


Podmienkou na poskytnutie príspevku bude zriadenie environmentálneho centra a infoaktivít v oblasti adaptácie na zmenu klímy, ktoré sa budú uskutočňovať vo vybudovanom materiálno-technickom zázemí. Zamerať by sa malo na výstavbu alebo rekonštrukciu budovy budúceho envirocentra, alebo na nákup vecí na vytvorenie materiálno-technického zázemia. Súčasťou výstavby môže byť aj realizácia názorných ukážok opatrení, zameraných na zníženie rizika povodní a negatívnych dôsledkov zmeny klímy. Ako príklad MŽP uviedlo opatrenia na zadržiavanie zrážkovej vody pri envirocentre.

Projekt by mal byť zameraný aj na informačné aktivity v oblasti adaptácie na zmenu klímy. Má ísť o informačné semináre, workshopy a konferencie, interaktívne výstavy s prednáškami, praktická environmentálna výchova, semináre, zážitkové aktivity envirovýchovy, či inšpiratívne a zážitkové programy.

O financie môžu žiadať subjekty ústrednej správy z oblasti tvorby a ochrany životného prostredia, verejnej správy z oblasti tvorby a ochrany životného prostredia, subjekty územnej samosprávy, neziskové organizácie, nadácie, pôsobiace v oblasti tvorby a ochrany životného prostredia a združenia fyzických alebo právnických osôb, pôsobiace v oblasti tvorby a ochrany životného prostredia.

Novú výzvu z Operačného programu Kvalita životného prostredia otvorilo MŽP 20. mája.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2017
MŽP vyhlásilo výzvu zameranú na triedený zber
Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) vyhlásilo výzvu pre najmenej rozvinuté okresy so zameraním na triedený zber. K dispozícii je pre nich 25 miliónov eur.
viac
01.12.2020
Podľa prieskumu ZMOS mobilný internet nie je samozrejmosťou
Združenie miest a obcí Slovenska pozná výsledky prieskumu zameraného na internetizáciu samospráv. Odkrýva realitu verejných wifi zón a napovedá, aké ponuky prichádzajú mestám a obciam.
viac
16.04.2021
TTSK vybuduje prvý úsek Vážskej cyklomagistrály z eurofondov
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) uspel so žiadosťou o nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na vybudovanie prvej zo štyroch častí Vážskej cyklomagistrály na svojom území.
viac
18.03.2022
Envirorezort zvyšuje financie na budovanie a rozšírenie kapacít kompostární
Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR zvyšuje financie na budovanie nových kompostární alebo na rozšírenie kapacít. Na zhodnocovanie bioodpadu by tak mohlo ísť 48 miliónov eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %