Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.02.2020 11:20

Monitorovací systém v Dolnom Kubíne bude mať nové bezpečnostné kamery


Snímka zdroj: (dolnykubin.sk).


Na bezpečnosť v Dolnom Kubíne budú dohliadať nové kamery. Jedna je umiestnená na mestskom kultúrnom stredisku na Námestí slobody, druhá kamera bude v najbližších dňoch osadená na Zmeškalovom dome na Hviezdoslavovom námestí a nahradí tak starú analógovú.


Otočný kamerový systém pomôže mestskej polícii pri sledovaní problematických oblastí. Samospráva na ne získala dotáciu z Ministerstva vnútra SR v sume 8 000 eur a mesto prispelo ďalšou sumou 5 230 eur.

„Umiestnenie kamier umožní mestskej polícii dohliadať na bezpečnosť občanov v týchto frekventovaných lokalitách. Monitorovať sa bude priestor na Námestí slobody pri mestskom kultúrnom stredisku a na Hviezdoslavovom námestí,“ ozrejmil Ján Prílepok, primátor mesta. 

Kamera na dolnokubínskom Námestí slobody bude spustená v najbližších dňoch, v priebehu nasledujúceho mesiaca bude osadená aj kamera na Zmeškalovom dome na Hviezdoslavovom námestí. „Keďže aktuálne máme na Zmeškalovom dome osadenú starú analógovú kameru, tak sme sa rozhodli v záujme ochrany a bezpečnosti ju vymeniť za novú digitálnu kameru,“ vysvetlil náčelník Mestskej polície v Dolnom Kubíne Dušan Medzihradský.

Podľa slov náčelníka mestskej polície Dušana Medzihradského záznamy z kamier pomôžu polícii pri okamžitom riešení rôznych prípadov priamo na mieste alebo môžu slúžiť ako dôkaz v rámci objasňovania priestupkov, ako aj trestných činov. „Našim zámerom bolo nainštalovať kamery na týchto miestach, keďže tu častejšie dochádza k znečisťovaniu verejného priestranstva, poškodzovaniu majetku mesta, narúšaniu verejného poriadku či k inej protispoločenskej činnosti,“ doplnil.

V meste bolo doteraz inštalovaných 17 kamier, 15 otočných a 2 statické. Umiestnené sú na najfrekventovanejších miestach. Dolnokubínska mestská polícia chce v tomto roku pokračovať v modernizácii. Plánuje napríklad zefektívniť dispečing kamerového systému.

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.12.2020
Ulice mesta Šaľa strážia nové bezpečnostné kamery
V uliciach Šale pribudlo koncom roka osem nových bezpečnostných kamier. Mesto na ich nákup získalo ešte vlani dotáciu 9000 eur zo štátneho rozpočtu v rámci projektu Prevencia kriminality v Šali.
viac
15.01.2021
Kamerový systém rozšírili o deväť kamier
V Krásne nad Kysucou rozšírili na konci roku 2020 kamerový systém v rámci projektu Prevencia kriminality a výtržníctva. Kamerový systém, priamo napojený na mestskú políciu, sa rozšíril o deväť kamier a momentálne ich je v meste k dispozícii 39. Mesto o tom informuje na svojej internetovej stránke.
viac
23.10.2021
Dolnooravská nemocnica rozširuje lôžkovú časť ortopedického oddelenia
Po oddeleniach chirurgie, gynekológie, internej medicíny a oddelenia dlhodobo chorých v Dolnooravskej nemocnici prebehla komplexná modernizácia a rozšírenie ďalšieho oddelenia.
viac
17.04.2023
Dolný Kubín bude mať nový kamerový systém, mesto naň získalo eurofondy
Dolný Kubín bude mať nový kamerový systém. Projekt za takmer pol milióna eur by mal byť hotový do konca septembra. Mesto naň získalo peniaze z eurofondov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %