Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
30.12.2020 09:15

Ulice mesta Šaľa strážia nové bezpečnostné kamery


Ilustračná snímka: (tasr).


V uliciach Šale pribudlo koncom roka osem nových bezpečnostných kamier. Mesto na ich nákup získalo ešte vlani dotáciu 9000 eur zo štátneho rozpočtu v rámci projektu Prevencia kriminality v Šali.


Radnica v tomto roku zrealizovala verejné obstarávanie, samotná inštalácia kamier sa uskutočnila koncom novembra. V súčasnosti už majú za sebou skúšobnú prevádzku. „Pri určovaní lokalít pre osadenie kamier bolo smerodajné odporúčanie polície. Umiestnené boli do lokalít možných únikových trás páchateľov a na miesta s opakujúcimi sa trestnými činmi,“ informovala radnica.

Kamerový systém bol v Šali zriadený v roku 2005 a odvtedy bol vo viacerých etapách rozširovaný a modernizovaný. „Dianie z kamier sledujú v nepretržitej prevádzke členovia chránenej dielne, ktorá sídli v priestoroch mestskej polície,“ uviedol magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2017
V Šali pribudne sedem nových bezpečnostných kamier
V mestskej časti Veča v Šali pribudne sedem nových bezpečnostných kamier. Mesto na ne získalo 10 000 eur z Rady vlády SR pre prevenciu kriminality.
viac
27.11.2017
V Piešťanoch ukončili poslednú etapu rozširovania mestského kamerového systému
Mesto Piešťany postupne od roku 2002 rozširovalo kamerový systém a dňa 24. 11. 2017 sa ukončila zatiaľ posledná etapa rozširovania mestského kamerového systému, ktorý napomôže k zlepšeniu bezpečnostnej situácie v meste pre občanov a návštevníkov.
viac
19.02.2020
Monitorovací systém v Dolnom Kubíne bude mať nové bezpečnostné kamery
Na bezpečnosť v Dolnom Kubíne budú dohliadať nové kamery. Jedna je umiestnená na mestskom kultúrnom stredisku na Námestí slobody, druhá kamera bude v najbližších dňoch osadená na Zmeškalovom dome na Hviezdoslavovom námestí a nahradí tak starú analógovú.
viac
15.01.2021
Kamerový systém rozšírili o deväť kamier
V Krásne nad Kysucou rozšírili na konci roku 2020 kamerový systém v rámci projektu Prevencia kriminality a výtržníctva. Kamerový systém, priamo napojený na mestskú políciu, sa rozšíril o deväť kamier a momentálne ich je v meste k dispozícii 39. Mesto o tom informuje na svojej internetovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %