Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
25.08.2015 02:35

Ministerstvo ocenilo aktivity ZMOS v oblasti životného prostredia


Členovia ZMOS prijali ocenenie od ministerstva.


Ministerstvo životného prostredia SR zaslalo vedeniu ZMOS, projektovému tímu i expertom ZMOS list generálneho riaditeľa sekcie environmentálneho hodnotenia a riadenia Ing. Dušana Juríka, v ktorom vysoko ocenilo aktivity združenia, najmä projekt Zvyšovanie účasti obcí a verejnosti na procese EIA.


ZMOS v spolupráci s Nadáciou Ekopolis, Nadáciou pre deti Slovenska a Socia vytvorili metodickú príručku „Význam a postavenie miest a obcí v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie“ a v spolupráci s MŽP SR zorganizovali školenia pre obce a mestá, ktoré spolu s príručkou pomôžu užívateľom zorientovať sa v zložitom mechanizme posudzovania vplyvov na životné prostredie so zameraním na činnosť obce v tomto procese, a to vo väzbe na aktuálnu novelu zákona 24/ 2006 Z. z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie.

Autor: (red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.07.2020
Zavedenie systému skrátenej pracovnej doby - KURZARBEIT
Rezort práce ( MPSVR SR) a rezort financií ( MF SR) zriadili riadiaci výbor a pracovnú skupinu pre reformu dôchodkového zabezpečenia, sociálneho poistenia a zavedenia skráteného pracovného času.
viac
28.09.2020
Kľúčové opatrenia v oblasti daní v dôsledku korony
Národná rada SR tento týždeň schválila novelu zákona č. 67/2020 Z. z. o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením nebezpečnej ľudskej nákazlivej choroby COVI-19 v znení neskorších predpisov, z ktorej vyplývajú kľúčové opatrenia z oblasti daní.
viac
15.12.2020
B. Tréger: Sme za pridanie vlakov tam, kde ich cestujúci potrebujú
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger osloví podpredsedu vlády a ministra financií SR Eduarda Hegera s požiadavkou na uvoľnenie potrebných financií na rozšírenie vlakových spojov v osobnej železničnej doprave.
viac
14.10.2021
Druhý ročník projektu ELoGE Slovensko
Registrácia samospráv na získanie Európskej značky excelentnosti dobrej správy vecí verejných pre rok 2021 spustená.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %