Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
09.07.2024 07:50

Michalovce počas horúčav nasadzujú v uliciach vodnú hmlu, v centre je vodný bar


Snímka: mesto Michalovce


V Michalovciach umiestnili v centre mesta vodný bar a prostredie pri teplotách nad 30 stupňov ochladzujú.


Ako TASR informovala referentka odboru komunikácie a marketingu mestského úradu Marcela Andréová, Technické a záhradnícke služby mesta Michalovce na to využívajú multifunkčné vozidlo, ktorého jednou z funkcií je vytváranie vodnej hmly.         

"Multikáru, ktorá vyrába vodnú hmlu, môžete stretnúť v čase od 11.00 do 14.00 h na trase centrálna mestská zóna - Štefánikova ulica - Hollého ulica, a to dvakrát počas uvedenej doby," doplnila Andréová. Počas pracovných dní sa v uliciach pohybuje aj kropiace vozidlo na komunikácie, ktoré ochladzuje a zvlhčuje vonkajšie prostredie.

Vodný bar sa nachádza pred budovou mestského úradu a v spolupráci s mestom ho prevádzkuje Východoslovenská vodárenská spoločnosť. "Ide o bezplatnú službu občanom, ktorej cieľom je pomôcť Michalovčanom i návštevníkom mesta zvládnuť horúce letné dni," uviedla Andréová. Pohárom vody ochutenej citrónom sa môžu návštevníci mesta osviežiť počas pracovných dní od 9.00 do 17.00 h a počas podujatí na námestí. V prípade nepriaznivého počasia bude bar zatvorený. Pre zvieratá je k dispozícii miska s vodou.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.04.2016
Na Podvihorlatskom maratóne aj legendy maratónu
Milí bežeckí priatelia, každoročne 1. mája organizujeme v meste Michalovce bežecké preteky. Doteraz to bol len maratón a polmaratón, v roku 2016 sme pripravili aj štafetový beh pre 4-členné družstvá, ktoré spolu odbehnú polmaratón (tzn. každý člen cca 5km).
viac
04.05.2017
Zemplínska heligónka
Mesto Michalovce, MsKS Michalovce, Dom Matice slovenskej v Michalovciach, Zemplínske osvetové stredisko v Michalovciach a Zemplínski heligonkári Vás pozývajú na 4. ročník nesúťažnej prehliadky heligonkárov - ZEMPLÍNSKA HELIGÓNKA.
viac
09.02.2018
Deti z materských škôl sa na ľade učia základy korčuľovania
Michalovskí škôlkari sa môžu aj v tomto roku naučiť korčuľovať v rámci projektu Korčuliarska gramotnosť. Realizuje ho mesto v spolupráci s Hokejovým klubom (HK) Mládež Michalovce. Výučba základov korčuľovania je určená pre deti od päť do šesť rokov.
viac
27.08.2018
V meste si pripomenú 155. výročie narodenia grófky Irmy Sztárayovej
V Michalovciach si počas dvoch dní (2. a 3. 9.) pripomenú 155. výročie narodenia grófky Irmy Sztárayovej – poslednej dvornej dámy rakúskej cisárovnej a uhorskej kráľovnej Alžbety Habsburskej. Pre verejnosť pripravili zaujímavý program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %