Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.12.2020 09:30

Michalovce budú rekonštruovať plaváreň za štyri milióny eur


Ilustračná snímka: (tasr).


Jednou z investičných akcií mesta Michalovce plánovaných na rok 2021 je rekonštrukcia mestskej plavárne.


Projekt s rozpočtovým nákladom vo výške 4 123 000 eur má priniesť nielen úspory, ale i modernizáciu posledného nerekonštruovaného mestského športoviska. Uviedla to vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry mestského úradu Iveta Palečková. Samospráva si aj pri tejto akcii pomôže úverom.

„Ide o dlhodobo amortizovanú, zastaranú, hygienicky nevyhovujúcu plaváreň. Nespĺňala parametre ani ekologické, ani ekonomické, vyžadovala si obrovské náklady pri prevádzke,” povedala Palečková s tým, že budova ani jej vybavenie nepodstúpili žiadne zásahy od jej výstavby v 70. rokoch 20. storočia. Samospráva plaváreň uzavrela v jarných mesiacoch v súvislosti s opatreniami proti šíreniu pandémie nového koronavírusu a podľa Palečkovej už nebolo výhodné opäť ju prevádzkovať. „Bolo pre nás ekonomicky veľmi nevýhodné, aby sme ju naštartovali, napustili bazén, vykonali všetky hygienické opatrenia na niekoľko mesiacov, keďže sme vedeli, že sa púšťame do veľkej rekonštrukcie,” vysvetlila.

Podľa Palečkovej ďalších slov sa pôvodne plánovaný projekt modernizácie športoviska vyčíslený na 2,5 milióna eur na základe rozhodnutia komisie, ktorú na tento účel zriadil primátor mesta, významne rozšíril. Rekonštrukcia tak bude zahŕňať nielen modernizáciu technickej infraštruktúry a ďalšieho vybavenia, ale i vybudovanie dvoch ďalších bazénov pre neplavcov a deti, i rozšírenie wellness centra.

Financovať projekt bude samospráva z vládnej dotácie vo výške 2 145 000 eur a tiež pomocou úveru. Ten plánuje michalovská samospráva prijať až vo výške 4,7 milióna eur a použiť ho chce i na realizáciu ďalších investičných akcií. Sú medzi nimi rekonštrukcia Kostolného námestia, výstavba florbalovej haly a projekty súvisiace s odpadovým hospodárstvom.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2021
BBSK zrekonštruuje Dom osvety v Rimavskej Sobote
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) zrekonštruuje Dom osvety na Jesenského ulici v Rimavskej Sobote. Informovala o tom hovorkyňa kraja Lenka Štepáneková, podľa ktorej kompletnou rekonštrukciou prejde celý objekt od divadelnej sály, cez šatne, toalety, kancelárske aj vstupné priestory.
viac
19.01.2021
Mesto Prešov zrevitalizuje park Vlada Clementisa
Mesto Prešov plánuje v prvej polovici roka 2021 začať s revitalizáciou verejného priestranstva - parku medzi ul. Vlada Clementisa a Levočskou ulicou. Projekt je schválený v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.
viac
04.06.2021
Mesto Levice si vezme úver na financovanie investičných akcií
Mesto Levice si vezme dlhodobý investičný úver vo výške 2,1 milióna eur na financovanie vybraných investičných akcií v meste. Prijatie úveru schválili vo štvrtok na svojom zasadnutí poslanci Mestského zastupiteľstva v Leviciach.
viac
09.08.2021
Mesto Holíč získalo financie na obnovu pamätníkov
V meste Holíč sa v súčasnosti rekonštruujú dva pamätníky, ktoré sa viažu k druhej svetovej vojne. Mestu bola pridelená dotácia na oba projekty z Úradu vlády SR v celkovej výške 14 500 eur. Informoval o tom hovorca mesta Jaroslav Čársky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %