Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
12.02.2022 01:35

Mestskí poslanci schválili zákaz fajčenia v niektorých lokalitách mesta


Ilustračná snímka ProCare.sk


Poslanci mesta Rožňava na štvrtkovom (10. 2.) zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) schválili zmeny vo všeobecne záväznom nariadení (VZN) o ochrane verejného poriadku, ktoré spočívajú aj v rozšírení zákazu fajčenia o niektoré lokality na verejných priestranstvách.


Zmena VZN zakazuje fajčenie v Póschovej záhrade, v parku na Námestí baníkov, v blízkosti hlavného vstupu do budovy mestského úradu či na pohrebiskách. Fajčenie tiež bude po novom zakázané v okolí Baníckej fontány a v okruhu 20 metrov od vstupov do zdravotníckych zariadení.       

Podľa primátora má zmena vo VZN prispieť k väčšej ochrane nefajčiarov na verejných priestranstvách. "Póschová záhrada bola napríklad kompletne zrevitalizovaná, chodia tam mamičky s deťmi či dôchodcovia," vysvetlil Domik. Ako dodal, problémom je často i znečistenie frekventovaných lokalít cigaretovými ohorkami.       

Porušovanie ustanovení vyplývajúcich z VZN je oprávnená riešiť rožňavská mestská polícia. Podľa primátora budú mestskí policajti riešiť porušovanie zákazu fajčenia najmä napomenutím. V prípade opakovaného porušenia však budú v budúcnosti udeľovať i blokové pokuty.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.03.2017
Primátor predloží poslancom pôvodné VZN o zákaze hazardu
Petičný výbor zložený zo starostov mestských častí na čele s primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom sa vo štvrtok (2. 3.) stretol, aby prediskutoval ďalší postup pri všeobecne záväznom nariadení o zákaze hazardu.
viac
07.06.2018
Krajský súd rozhodol o nezákonnosti VZN o zákaze hazardu v Bratislave
Krajský súd v Bratislave dnes prejednával žalobu krajskej prokurátorky proti Všeobecne záväznému nariadeniu hlavného mesta o zákaze hazardu v Bratislave a rozhodol sa jej vyhovieť. Znamená to, že vyslovil nesúlad VZN so zákonom. Po doručení rozsudku hlavnému mestu stráca VZN o zákaze hazardu v Brati
viac
01.10.2021
MsZ neschválilo zámer zakázať hazardné hry na území mesta
Košickí mestskí poslanci na svojom štvrtkovom zasadnutí neschválili zámer zákazu prevádzkovania niektorých hazardných hier na území mesta. Svoje stanovisko v hlasovaní vyjadrili takmer rok po tom, ako vedenie mesta a niektorí starostovia mestských častí prezentovali záujem otvoriť túto diskusiu.
viac
21.02.2022
Za umiestnenie letných terás v meste sa nebude platiť ani tento rok
Prevádzkovatelia letných terás v Poprade nebudú musieť v tomto roku, rovnako ako vlani, platiť dane za záber verejného priestranstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %