Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
04.12.2023 08:55

Mestskí lesníci zásobili materské škôlky vlastným medom už po druhý raz


Ilustračná snímka (TASR)


Mestskej spoločnosti Lesy mesta Brezno (LMB) sa vlani podarilo rozbehnúť projekt vlastného chovu včiel, ktorý už druhýkrát priniesol svoje ovocie v podobe kvalitného medu. Mesto ho v uplynulých dňoch rozdistribuovalo do všetkých materských škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti.


Samospráva o tom informovala na webe s tým, že celkovo išlo o 39 pohárov.         

Každý subjekt dostal niekoľko kilogramov zdravého včelieho produktu, ktorý počas tohto roka vyprodukovali štyri včelie rodiny v starostlivosti breznianskych lesníkov. Môžu ho použiť na prípravu jedál a nápojov podľa vlastnej potreby. Okrem toho, že sa využíva ako prírodné sladidlo, má aj mnoho liečivých a funkčných vlastností. Zlepšuje chuť, vôňu, textúru či farbu a dokonca predlžuje i trvanlivosť potravín.         

"Aj tento rok sme časť produkcie, ktorú sme získali zo včelstiev mestských lesov, rozniesli deťom do všetkých našich škôlok," priblížil primátor Tomáš Abel s tým, že aj takto chcú u detí podporiť konzumáciu zdravých lokálnych potravín.         

LMB aktuálne disponujú štyrmi úľmi, ktoré sa nachádzajú v areáli expedičného skladu v Rohoznej. Svoj med nepredávajú, ale zásobujú ním mestské subjekty, v čom plánujú pokračovať aj naďalej.

"Verím, že aj budúci rok takúto príjemnú akciu zopakujeme a vyprodukujme dostatok medu pre všetky detičky," konštatoval riaditeľ LMB Ján Lukáč s tým, že distribúciu medu chcú postupne rozšíriť i do základných škôl a mestského hotela Ďumbier.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.10.2018
MV SR vyhlási výzvu pre obce s rómskymi komunitami na výstavbu škôlok
Ministerstvo vnútra (MV) SR vyčlenilo 25 miliónov eur na výzvu zameranú na výstavbu a rekonštrukciu materských škôl v obciach s rómskymi komunitami, aby navýšili kapacity pre prijatie ďalších detí v predškolskom veku. Rezort vnútra o tom informoval na svojom webe.
viac
18.05.2021
Dobrá voľba vyzvala na riešenie situácie v materských školách
Od budúceho školského roka hrozí nedostatok miest v materských školách pre menšie deti.
viac
11.06.2021
Nová výzva na zvyšovanie kapacít MŠ z IROP už čoskoro
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR čoskoro zverejní výzvu v objeme 13 miliónov eur z IROP, ktorá bude určená pre zriaďovateľov všetkých typov škôlok – od verejných, súkromných až po cirkevné, a to vo všetkých krajoch s výnimkou bratislavského.
viac
14.04.2022
Ružinov plánuje tento rok otvoriť tri nové škôlky
Bratislavský Ružinov plánuje tento rok otvoriť tri nové materské školy (MŠ), dve z nich by mali vzniknúť v developerských projektoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %