Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
16.09.2023 04:15

Mestské lesy znova apelujú na vzájomnú ohľaduplnosť


Ilustračná snímka TASR


Mestské lesy v Bratislave návštevníkom lesoparku opätovne pripomínajú, aby boli voči sebe navzájom ohľaduplní. Vysoká návštevnosť totiž podľa mestskej organizácie prináša so sebou aj zodpovednosť. Podotýka, že takmer každý víkend jazdí pre spôsobený úraz sanitka. Pripomína preto kódex ohľaduplnosti.


"Chceli by sme všetkých poprosiť, aby ste nezabúdali dávať na seba a na ostatných pozor. A dodržovali určité pravidlá, ktoré zabezpečia, že váš deň bude plný radosti a pohody a nie odrenín," apelujú mestské lesy.

Cyklistov žiadajú, aby jazdili ohľaduplne a primeranou rýchlosťou. V prípade, že idú do zákruty či zbadajú dieťa alebo staršieho človeka, mali by pribrzdiť. Zároveň by mali udržiavať bezpečný odstup od peších návštevníkov. Chodcov zároveň vyzývajú, aby ponechávali polovicu cesty voľnú, najmä ak sú v skupine, aby ich mohli cyklisti bezpečne obísť. Nemali by zabúdať ani to, že psa majú držať na vôdzke.         

"Tieto body sú azda najdôležitejšie, pretože v zákrutách môže byť štrk, auto či iná prekážka, na ktorej sa môžete zraniť," pripomínajú mestské lesy.         

Podotýkajú, že deti vedia byť niekedy nevyspytateľné a mohli by sa rozbehnúť nechceným smerom. Starší človek sa môže zľaknúť, keď okolo neho prejde rýchlo cyklista, pričom môže spraviť aj nepredvídateľný pohyb. V prípade, že pes nie je na vôdzke, sa môže rozbehnúť a zraniť nielen cyklistu, ale aj seba.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.07.2017
Hlavné mesto spolu s Mestskými lesmi otvorilo už druhý domček na strome
Dobrodružne prenocovať v korunách stromov budete môcť od 15. júla 2017 v domčeku Pod Dubmi v lokalite Dlhé lúky. K obľúbenému domčeku na strome pod Kačínom tak pribudol ďalší domček, ktorý ponúkne netradičné zážitky svojim obyvateľom.
viac
29.03.2020
K horárni Krasňany vedie nová a bezpečnejšia cesta
K horárni Krasňany vedenie nová cesta. Mestské lesy v Bratislave totiž vybudovali paralelnú lesnú cestu cez areál bývalých muničných skladov. K horárni sa tak bude môcť verejnosť dostať komfortnejšou a bezpečnejšou cestou. Hlavné mesto o tom informuje na sociálnej sieti.
viac
05.01.2021
V mestských lesoch sprístupnili novú turistickú a bežeckú trasu
V bratislavských mestských lesoch sprístupnili novú turistickú a bežeckú trasu. Tri kilometre dlhý úsek vedie od Sparísk nad Peknou cestou v smere na Biely kríž. Na sociálnej sieti o tom informujú Mestské lesy v Bratislave.
viac
05.11.2022
V bratislavských mestských lesoch bude v pondelok hromadný odlov diviakov
V bratislavských mestských lesoch bude v pondelok (7. 11.) medzi 08.00 a 13.00 h hromadný odlov diviakov. Uzavrú preto na nevyhnutný čas cestu od Sanatória (konečná autobusu MHD 43) po Medáreň (II.lom) a lesnú cestu od Sanatória hore na Tri Duby.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %