Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.10.2016 10:00

Prvý domček na strome s možnosťou prenocovania nájdete pod Kačínom


Domček na strome.


Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal v stredu (5. 10.) slávnostne otvoril domček na strome v bratislavských mestských lesoch, v ktorom sa bude možné aj ubytovať. Domček na strome (Tree house) je prvý nielen v Bratislave, ale aj na Slovensku, ktorý ponúka takúto možnosť.


„Chceme ľudom ponúknuť netradičný zážitok ako si užiť jedinečný lesopark, preto oddnes ponúkame možnosť využiť domček na strome, ktorý je vôbec prvý na Slovensku s možnosťou prenocovania,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. „Domček je určený aj pre rodiny s deťmi, čomu sa určite potešia najmä deti, ktoré majú radi dobrodružstvo,“ dodal primátor.

Tree house, alebo domček na strome v Kačínskej doline sa nachádza pod Kačínom na území Vinohradov v mestskej časti Nové Mesto. Je určený maximálne pre 3 osoby vrátane detí s možnosťou prenocovania. V domčeku je manželská posteľ a ďalšie samostatné lôžko. Záujemcovia si môžu prenocovanie v domčeku rezervovať na stránke mestskej organizácie Mestské lesy v Bratislave - www.ba-lesy.sk, ktorá bude domček prevádzkovať.

„Spoločne meníme Bratislavu k lepšiemu. Okrem veľkých projektov, ako dokončenie Starého mosta, spustenie električky do Petržalky či obnovenie Dunajskej promenády, je dôležité zamerať sa aj na takéto pekné čiastkové projekty, ktoré skvalitňujú život Bratislavčanov,“ povedal primátor a zároveň pripomenul, že minulý týždeň bola otvorená turistická rozhľadňa na Kamzíku, ktorá ponúka jedinečný výhľad na Bratislavu. „V mestskom lesoparku sme už tento rok zrekonštruovali altánok pri 9. mlyne s grilom, altánok pri dele na Partizánskej lúke a takisto sme zrekonštruovali takmer 3 kilometre lesných ciest,“ doplnil primátor.

Domček na strome je v hodnote 16 400,- EUR a je financovaný z mestského rozpočtu v rámci projektu mesta s názvom „Milión pre Bratislavu“, ktorý predstavil primátor Ivo Nesrovnal v júli tohto roka. Cieľom je investovať ušetrené financie do skvalitnenia verejných priestorov a zlepšenia kvality aktívneho trávenia voľného času Bratislavčanov.

Informácie o domčeku

Celková rozloha objektu je 26 m2. Domček sa skladá z vnútornej časti o rozmeroch 15m2 a z vonkajšej terasy, ktorá má rozlohu 11m2. Terasa je zabezpečená zábradlím a ochrannou sieťou. Stavba je vo výške 6 m nad zemou. Domček je zaistený oceľovými lanami, pomocou ktorých je zavesený do koruny stromov. Oceľové laná sú podložené dubovými doštičkami a nezasahujú do stromov. Prístup do domčeka je tvorený točitým schodiskom. V objekte nie je k dispozícii voda, ani elektrina. Pri domčeku sa nachádza ekologická toaleta.

 

Autor: (Katarína KOHÚTIKOVÁ, hmba)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.07.2017
Hlavné mesto spolu s Mestskými lesmi otvorilo už druhý domček na strome
Dobrodružne prenocovať v korunách stromov budete môcť od 15. júla 2017 v domčeku Pod Dubmi v lokalite Dlhé lúky. K obľúbenému domčeku na strome pod Kačínom tak pribudol ďalší domček, ktorý ponúkne netradičné zážitky svojim obyvateľom.
viac
15.10.2017
Domčeky na strome sú vyhľadávanou atrakciou
Zaujímavým projektom, ktoré pripravili Mestské lesy v Bratislave v spolupráci s hlavným mestom, sú dva domčeky na strome, ktoré sa stali vyhľadávanou atrakciou v bratislavských mestských lesoch.
viac
04.03.2019
Mestské lesy navrhujú rozdeliť do troch zón
Mestské lesy v Bratislave navrhujú rozdeliť do troch zón. Má ísť o zónu intenzívnej rekreácie, zónu rekreácie, ochrany prírody i lesného hospodárstva a zónu pokoja a ochrany prírody i rekreácie.
viac
23.08.2022
Mestské lesy zvýšia odlov diviakov aj počet klietok na odchyt
Na hranici mesta a lesa na Kramároch v bratislavskom Novom Meste zvýšia Mestské lesy v Bratislave za prísnych bezpečnostných podmienok odlov diviakov. Práve tam by mohli byť odlovené problémové jedince, ktoré si už zvykli žiť v zarastených záhradách a prenikajú na sídlisko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %