Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.01.2023 11:40

Mesto znížilo periodicitu novín, chce tým znížiť envirozáťaž


Snímka zdroj: (Mesto Handlová).


Radnica v Handlovej pristúpila k zníženiu periodicity vydávania mestských novín Handlovský hlas. Po novom vychádzajú ako trojtýždenník. Samospráva tým sleduje zníženie environmentálnej záťaže. Informovala o tom hovorkyňa mesta a šéfredaktorka novín Jana Paulínyová.


Handlovský hlas vydáva radnica piaty rok. "Do decembra 2022 sa tlačili noviny v nákla­de 6700 kusov ako dvojtýždenník. Od januára periodikum vychádza v intervale každé tri týždne a náklad novín je 6500 kusov," uviedla Paulínyová.

Dôvodom je podľa nej šetrenie peňazí, ako i po­stupné napĺňanie vízie mesta v podobe znižovať environmentálnu záťaž. "Znížením periodicity mesto ušetrí takmer 4000 eur," vyčíslila. Meniť sa nebude systém distribúcie novín a nové vydania budú vždy k dispozícii na tradičných dis­tribučných miestach.

"Zmenou periodicity vydávania na jednej strane prichádzame o taký vzácny týždeň, ktorý vo svete rýchlej komunikácie nes­mierne chýba, no na druhej strane bude našou snahou posilniť iné formy komuni­kácie, ktoré do dnešného informačného sveta patria," skonštatovala Paulínyová. Mesto podľa nej komunikuje na svojom pro­file na sociálnej sieti, denne aktualizuje svoje webové sídlo, informácie môžu obyvatelia získať i cez aplikáciu Handlová. Radnica má záujem v tomto roku zaviesť i podcasty.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.08.2016
Mesto pripravuje nový územný plán
Mesto Vráble pripravuje nový územný plán. Mesto ako orgán územného plánovania konštatovalo, že sa zmenili územno-technické, hospodárske a sociálne predpoklady a na základe toho rozhodlo o obstaraní nového Územného plánu mesta Vráble.
viac
04.05.2020
Zmena pracovného času na Mestskom úrade Handlová
Z dôvodu mimoriadnej situácie súvisiacej s pandémiou COVID-19 budú zamestnanci Mestského úradu Handlová (ďalej MsÚ) pracovať v termíne od 1. mája 2020 v skrátenom pracovnom týždni, t.j. od pondelka do štvrtka, pričom sa menia aj stránkové hodiny MsÚ.
viac
29.08.2020
Poslanci v Michalovciach rokovali o zmene územného plánu
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Michalovciach vo štvrtok odštartovali proces obstarania deviatej zmeny územného plánu mesta. Dôvodom je 37 žiadostí od fyzických i právnických osôb o zmenu funkčného využitia územia.
viac
25.08.2022
Handlová sa chce klimatickej zmene venovať koncepčne, pripraví stratégiu
Mesto Handlová sa chce dôsledkom klimatickej zmeny venovať koncepčne. Plánuje pripraviť strategický dokument, ktorý bude riešiť problematiku energetickej efektívnosti, životného prostredia či dopravy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %