Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
17.03.2021 11:35

Mesto Zlaté Moravce získalo dotáciu na podporu zriedeného zberu odpadu


Ilustračná snímka.


Mesto Zlaté Moravce získalo nenávratný finančný príspevok z Ministerstva životného prostredia SR. Samospráva použije dotáciu v celkovej výške 350 350 eur na podporu triedeného zberu komunálneho odpadu.


Celkové oprávnené výdavky projektu predstavujú 368 790 eur. Mesto sa bude na spolufinancovaní bude podieľať sumou 18 440 eur, informovala radnica. Realizácia projektu je naplánovaná v najbližších mesiacoch.

Podľa vyjadrenia Miroslavy Kováčovej, vedúcej oddelenia strategických činností Mestského úradu v Zlatých Moravciach, pod oprávnené výdavky projektu spadá kúpa univerzálneho nosiča pracovných nadstavieb, ramenného nosiča kontajnerov a sady vaňových kontajnerov. „Cieľom projektu je zvýšenie kapacity triedeného zberu komunálneho odpadu, miery zhodnocovania odpadov so zameraním sa na ich prípravu na opätovné použitie a recykláciu a podpora predchádzania vzniku odpadov. Realizáciou prispejeme k dobudovaniu už existujúceho systému zberu a triedenia komunálneho odpadu v meste a dôjde k zefektívneniu zberu odpadov formou zvýšenia úrovne kapacity vybavenia mesta,” uviedla Kováčová.

Za predchádzajúci kalendárny rok dosiahla úroveň vytriedenia komunálnych odpadov v Zlatých Moravciach úroveň 52,54 percenta. Z celkového množstva vyzbieraných komunálnych odpadov 12 835 726 kilogramov vlani vyseparovali 6 744 403 kilogramov zložiek komunálnych odpadov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.08.2016
Preplnené kontajnery. Kto je zodpovedný za ich vývoz?
Pri veľkom počte ľudí sa môže stať, že nemáte kam vyhodiť vzniknutý odpad z domácnosti, pretože všetky zberné nádoby sú preplnené. Kto je zodpovedný za zvoz komunálneho odpadu a triedeného zberu?
viac
01.08.2020
Mesto zavádza pilotný projekt zberu triedeného kuchynského bioodpadu
Mesto Nové Zámky zavádza od začiatku augusta pilotný projekt zberu triedeného kuchynského bioodpadu. Do konca septembra budú obyvatelia 23 panelákových vchodov a rodinných domov z jednej ulice kuchynský odpad triediť a osobitne odovzdávať.
viac
01.02.2021
Nový systém zberu komunálneho odpadu v Trebišove zvýhodňuje separovanie
Mesto Trebišov od začiatku roka zaviedlo množstvový zber zmesového komunálneho odpadu.
viac
14.08.2021
Samosprávam klesá odpad s automatizovaným množstvovým zberom
Slovenským skládkam sa darí napriek zvyšovaniu poplatkov. V roku 2020 išlo na skládky 48,4 % komunálneho odpadu. Jednou z príčin je stále triedenie odpadu. Mestá a obce hľadajú riešenia ako eliminovať množstvo odpadu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %