Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.05.2022 04:15

Mesto získalo z Fondu na podporu športu 1,25 mil. eur na Angels arénu


Angels aréna.


Správna rada Fondu na podporu športu schválila finančný príspevok v sume 1,25 milióna eur na modernizáciu Angels arény v Košiciach pri viac ako 50-percentnom spolufinancovaní zo strany mesta ako jej vlastníka.


Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke s tým, že sa chce uchádzať aj o financie na prestavbu mestskej krytej plavárne (MKP).

Ako povedal predseda správnej rady fondu Ladislav Križan,  finančný príspevok na Angels arénu v maximálnej možnej výške v zmysle výzvy, v ktorej mesto uspelo, schválili na svojom uplynulom zasadnutí jednohlasne. „Táto modernizácia je druhým z projektov športovej infraštruktúry národného významu podporených z prostriedkov Fondu na podporu športu,“ povedal.

Angels aréna je národnou kultúrnou pamiatkou. S jej rekonštrukciou v celkovej sume necelých 2,64 milióna eur začali koncom februára, hotová by mala byť v závere leta budúceho roka. Potrebu renovácie košickej basketbalovej arény, kde denne trénujú desiatky detí, zdôraznil aj štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivan Husár. „Verím, že náročnosť obnovy športovej haly dopadne zdarne a basketbal bude mať stále dôstojný stánok na ďalší úspešný rozvoj tohto v Košiciach tak populárneho športu,“ dodal.

Po tom, ako vláda vlani schválila štyri milióny eur na dobudovanie Košickej futbalovej arény, ide o ďalšie financovanie športovej infraštruktúry v Košiciach z externých zdrojov. Získanie týchto finančných zdrojov podľa primátora Jaroslava Polačeka pomôže aj pri výstavbe telocvične v Základnej škole s materskou školou na Želiarskej ulici, ktorá sa má v budúcnosti stať jedným z hlavných centier florbalu v metropole východu.

Zároveň plánujú prestavať MKP na Národné olympijské centrum plaveckých športov Košice, čo by malo stáť viac ako 13 miliónov eur. Približne polovicu tejto sumy chce mesto podľa primátora získať z ďalšej výzvy Fondu na podporu športu. „Ak by bolo mesto úspešné, na súčasnej MKP by vznikol nový plavecký komplex olympijských parametrov. Vybudoval by sa tam desaťdráhový, 50-metrov dlhý plavecký bazén, spĺňajúci aj náročné štandardy Medzinárodnej plaveckej federácie (FINA),“ dodáva magistrát s tým, že by tam bol aj jeden takzvaný 25 metrov dlhý vyplavovací bazén s ôsmimi dráhami či ďalší špeciálny bazén pre skokanské súťaže.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.09.2020
Prvé kiná dostanú podporu už v októbri
Audiovizuálny fond včlenil 500 tisíc eur pre 57 prevádzkovateľov kín na Slovensku. Pandémia koronavírusu totiž výrazne zasiahla aj kiná. Ako prvé boli zrušené verejné podujatia a s nimi i filmové predstavenia.
viac
04.01.2021
Fond na podporu športu: Prvá výzva zverejnená!
Športové organizácie, obce a vyššie územné celky sa môžu uchádzať o finančné zdroje na podporu a rozvoj športu v rámci historicky prvej výzvy svojho druhu. Podávanie žiadosti začína od 15.2.2021 a končí 1.3.2021.
viac
10.03.2021
Nová výzva Fondu na podporu športu
Fond na podporu športu zverejnil na svojej webovej stránke Výzvu č. 2021/002 – Amatérske športové kluby a organizácie. Výzva na zmiernenie dopadov pandémie COVID-19 pre amatérske športové kluby bola zverejnená 5. 3. 2021.
viac
21.01.2022
Začalo sa VO na výstavbu Národného tréningového centra Košice
V metropole východu by sa už v tomto roku mohlo začať s výstavbou ďalšieho športoviska národného významu zameraného najmä na tenis a bedminton.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %