Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
12.12.2018 05:15

Mesto získalo z eurofondov vyše 324-tis. eur na opatrovateľskú službu


Domov dôchodcov a domov sociálnych služieb Hriňová - ddadsshrinova.sk


Viac ako 324-tis. eur získa hriňovská mestská samospráva z eurofondov na podporu poskytovania domácej opatrovateľskej služby. Nenávratný finančný príspevok jej bol schválený z Operačného programu Ľudské zdroje prostredníctvom Implementačnej agentúry Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.


Projekt má prispieť k tomu, aby seniori, ľudia s ťažkým zdravotným postihnutím a nepriaznivým zdravotným stavom nezostávali opustení, izolovaní, bez finančných prostriedkov a bez potrebnej starostlivosti.       

"Podporu sme získali aj s cieľom eliminovania umiestňovania klientov do inštitúcií," povedal TASR primátor Hriňovej Stanislav Horník. Opatrovateľstvo v domácom prostredí patrí podľa neho medzi moderné trendy sociálnej práce. "Nevládni či hendikepovaní ľudia, o ktorých sa treba starať, sa väčšinou cítia lepšie v rodinnom prostredí ako v zariadení sociálnych služieb," dodal.       

V Hriňovej poskytuje aktuálne opatrovateľskú starostlivosť 18 opatrovateliek. "Na začiatku roku sa starali o 27 ľudí, sedem však v priebehu roku umrelo, a tak sa momentálne starajú o 20," povedala TASR sociálna pracovníčka z mestského úradu Marta Jágerská.       

Príspevok z eurofondov by mal zlepšiť financovanie opatrovateľskej služby, ktoré bolo doteraz výlučne v réžii samosprávy, a prispeje tiež k dlhodobejšej realizácii opatrovateľskej starostlivosti. Aktivity tohto projektu sa začnú realizovať v januári 2019 a potrvajú do februára 2021.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.12.2018
Opatrovateľskú službu v meste podporí nenávratný príspevok
Podporu opatrovateľskej služby v Liptovskom Mikuláši na najbližšie roky zabezpečí nenávratný finančný príspevok vo výške 222 000 eur, ktorý miestna radnica získala v polovici decembra. Peniaze budú slúžiť na pokrytie mzdových výdavkov opatrovateliek.
viac
05.01.2019
Rimavská Sobota získala podporu na projekt opatrovateľskej služby
Mestu Rimavská Sobota bolo dňa 2. januára 2019 doručené rozhodnutie Implementačnej agentúry Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
viac
27.11.2021
Mesto Poltár získalo z eurofondov príspevok na opatrovateľskú službu
Nenávratný finančný príspevok z eurofondov vo výške 489.600 eur získalo v týchto dňoch mesto Poltár na opatrovateľskú službu. Projekt podporí rozšírenie jej poskytovania na 30 úväzkov po dobu 24 mesiacov.
viac
23.02.2022
Stará Turá podporí terénnu opatrovateľskú službu aj s pomocou eurofondov
Na podporu terénnej opatrovateľskej služby získalo mesto Stará Turá nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 148 000 eur. Cieľom projektu je zabezpečenie procesu prechodu z inštitucionálnej na komunitnú starostlivosť v oblasti sociálnych služieb v meste Stará Turá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %