Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
25.04.2023 04:15

Mesto začalo rekonštrukciu mestského úradu


Mestský úrad v Dunajskej Strede.


Na Mestskom úrade v Dunajskej Strede sa začali výmenou okien a zateplením budovy rekonštrukčné práce, ktorých výsledkom bude energeticky úspornejšia prevádzka úradu.


Sú financované z dotácie poskytnutej z Environmentálneho fondu a mestského rozpočtu. Informoval o tom webový portál mesta.

Mesto plánovalo energeticky zefektívniť budovu, v ktorej sídli mestský úrad, a od roku 2015 každoročne podávalo žiadosti na financovanie prác na Environmentálny fond. "V roku 2022 bolo úsilie korunované úspechom a investíciu vo výške viac ako 460 000 eur podporil sumou 400 000 eur. Ďalšie finančné prostriedky potrebné na investíciu dofinancuje samospráva z vlastných zdrojov," uviedlo mesto.

Počas prác, ktoré sa začali v polovici apríla, stavebná firma vymení okná a dvere. "Tie doteraz spôsobovali tepelné straty a vonkajšie steny objektu zateplí tepelnoizolačnými doskami sklenej minerálnej izolácie. V dôsledku modernizácie sa energetická náročnosť budovy zníži približne na polovicu," informovalo mesto.

Kancelária prvého kontaktu bude fungovať, ale v určitých fázach prác príde k čiastočnej úprave otváracích hodín. O tom bude mestský úrad verejnosť informovať na portáloch dunaszerdahelyi.sk a dunajskostredsky.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2018
V Krupine chcú odovzdať obnovený Dom služieb aj mestský úrad
Prioritou vedenia mesta Krupina v tomto roku je obnova budov, miestnych komunikácii a tiež revitalizácia športovísk. K najväčším investíciám patrí rekonštrukcia Domu služieb, s ktorou sa začalo už vlani v lete.
viac
26.02.2018
Budova mestského úradu vo Vrábľoch prechádza rozsiahlou rekonštrukciou
Budova Mestského úradu vo Vrábľoch prechádza v týchto dňoch rozsiahlou rekonštrukciou. Rekonštrukčné práce sú realizované za plného chodu úradu, s čím súvisia zmeny vo fungovaní úradu. Jednotlivé pracoviská sú podľa potreby presťahované do iných priestorov v budove mestského úradu.
viac
19.06.2020
Budovu radnice v Zlatých Moravciach čaká rekonštrukcia
Mesto Zlaté Moravce začína s rekonštrukciou budovy mestského úradu. Počas rekonštrukčných prác presťahujú jednotlivé oddelenia úradu na päť rôznych pracovísk v meste, fungovať však budú v riadnom režime.
viac
22.08.2020
Mesto opravuje poškodenú zadnú fasádu budovy radnice
Mesto Levice upozorňuje občanov, aby na vstup do budovy mestského úradu dočasne nevyužívali zadný vchod z Holubyho ulice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %