Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
26.02.2018 01:52

Budova mestského úradu vo Vrábľoch prechádza rozsiahlou rekonštrukciou


Vráble- budova MsÚ. Ilustračná snímka


Budova Mestského úradu vo Vrábľoch prechádza v týchto dňoch rozsiahlou rekonštrukciou. Rekonštrukčné práce sú realizované za plného chodu úradu, s čím súvisia zmeny vo fungovaní úradu. Jednotlivé pracoviská sú podľa potreby presťahované do iných priestorov v budove mestského úradu.


 "Harmonogram je operatívne nastavovaný tak, aby mal realizátor prác k dispozícii priestory potrebné k rekonštrukcii a aby bol súčasne zachovaný plynulý chod úradu," povedal primátor Tibor Tóth. O zmenách sú občania informovaní prostredníctvom oznamov umiestnených pri vstupe do budovy a na webovej stránke mesta. Situácia by sa mala stabilizovať v auguste tohto roka, kedy by podľa zmluvy mala byť rekonštrukcia objektu ukončená.       

Rekonštrukcia budovy mestského úradu je jednou z najväčších v súčasnosti realizovaných investičných akcií mesta. Vráble na ňu získali nenávratný finančný príspevok od Ministerstva životného prostredia SR v zastúpení Slovenskej inovačnej energetickej agentúry, ktorý predstavuje 95 % z celkových oprávnených výdavkov projektu. Zvyšných 5 % bude tvoriť spolufinancovanie mesta. Podľa zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku je celková výška oprávnených výdavkov projektu 1,223 milióna eur. Táto suma však bude aktualizovaná po verejnom obstarávaní, primátor predpokladá, že bude nižšia.       

Rekonštrukcia budovy mestského úradu zahŕňa zateplenie obvodového a strešného plášťa budovy, výmenu otvorových konštrukcií, prístrešky, fotovoltiku, elektroinštalácie, bleskozvod, rekuperáciu, vykurovanie a opravu strechy. Súčasťou projektu je aj inštalácia osobného hydraulického výťahu, ktorý doteraz v budove chýbal. Ten umožní občanom ľahší prístup k jednotlivým pracoviskám v budove, pričom jeho realizácia je krytá rozpočtom mesta schválených na tento rok. Rekonštrukciou budovy mestského úradu plánuje radnica dosiahnuť zníženie energetickej náročnosti, ale aj vyšší komfort pre občanov.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2016
Rekonštrukcia ušetrí mestu vyše stotisíc eur ročne
Liptovskomikulášska radnica získala maximálnu výšku príspevku na projekt zníženia energetickej náročnosti objektu mestského úradu, takmer dva milióny eur. V súčasnosti už v plnom nasadení pracujú stavbári na rekonštrukcii.
viac
19.06.2020
Budovu radnice v Zlatých Moravciach čaká rekonštrukcia
Mesto Zlaté Moravce začína s rekonštrukciou budovy mestského úradu. Počas rekonštrukčných prác presťahujú jednotlivé oddelenia úradu na päť rôznych pracovísk v meste, fungovať však budú v riadnom režime.
viac
22.08.2020
Mesto opravuje poškodenú zadnú fasádu budovy radnice
Mesto Levice upozorňuje občanov, aby na vstup do budovy mestského úradu dočasne nevyužívali zadný vchod z Holubyho ulice.
viac
25.04.2023
Mesto začalo rekonštrukciu mestského úradu
Na Mestskom úrade v Dunajskej Strede sa začali výmenou okien a zateplením budovy rekonštrukčné práce, ktorých výsledkom bude energeticky úspornejšia prevádzka úradu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %