Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
30.04.2016 04:00

Mesto vyčlenilo 5000 eur na financovanie projektov navrhnutých občanmi


Pohľad na mesto.


Mestské zastupiteľstvo v Šali vyčlenilo z mestského rozpočtu 5000 eur, o využití ktorých môžu rozhodnúť samotní obyvatelia mesta.


"Jednotlivci i skupiny obyvateľov môžu do konca mája podávať svoje projekty a návrhy, ako skrášliť či zlepšiť život v meste. Realizácia najlepších projektov je naplánovaná na druhý polrok tohto roka," informovala hovorkyňa mesta Erika Kollerová. Projekty bude posudzovať komisia, ktorú vymenuje primátor Šale. Jej členovia zhodnotia možnosti realizácie z hľadiska zákonnosti, či sú projekty v súlade s územným plánom, či sú na ich realizáciu dostupné inžinierske siete, posúdia aj potrebu projektovej dokumentácie.      

 Šaľa sa zaradila medzi samosprávy, ktoré sa rozhodli podporiť občiansky rozpočet. Cieľom participatívneho rozpočtu je, aby sa obyvatelia priamo zúčastnili na použití časti financií z mestskej pokladnice, skonštatovala Kollerová. "Sú to práve obyvatelia, ktorí navrhnú a spracujú projekt, pričom mestský úrad im bude nápomocný ako odborný poradca v tom, že vyhodnotí lokalitu v zmysle majetkových vzťahov, vhodnosť výberu lokality, reálnosť rozpočtu," povedala. V minulom roku sa prostredníctvom participatívneho rozpočtu podarilo vybudovať detské ihrisko na ulici Mostovej a obohatiť existujúce ihrisko na ulici Novomeského o lezeckú stenu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2016
Burza nápadov občianskeho rozpočtu trvá ešte do konca mesiaca
Bratislavčania sa aj tento rok môžu zapojiť do rozhodovania, kam budú umiestnené finančné prostriedky mestského projektu Občiansky rozpočet.
viac
21.06.2017
Cez participatívny rozpočet zrealizujú päť projektov
Do participatívneho rozpočtu prihlásili obyvatelia Piešťan v tomto roku dvanásť projektov. Do hlasovania sa dostalo sedem z nich, nakoľko nie všetky splnili požadované kritériá. Zo siedmich sú tri v kategórii do 2000 eur a štyri v kategórii do 5000 eur.
viac
04.12.2019
Mesto bude v budúcom roku hospodáriť s rozpočtom 24,486 milióna eur
Mesto Šaľa bude v nasledujúcom roku hospodáriť s rozpočtom 24,486 milióna eur. Bežný rozpočet je zostavený ako prebytkový vo výške 422.495 eur, kapitálový rozpočet je zostavený ako schodkový vo výške 1.855.695 eur.
viac
04.06.2021
Nitra poskytne dotácie na zážitkovú včeláreň i rozšírenú 3D realitu
Mesto Nitra podporí tento rok cestovný ruchu dotáciami v hodnote 20 000 eur. Celkovo sa o financie z mestského rozpočtu uchádzalo 15 projektov, mestskí poslanci sa z nich rozhodli podporiť sedem.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %