Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
24.10.2023 07:45

Mesto ukončilo revitalizáciu parku pri soche Sándora Petőfiho


Ilustračná snímka: mesto Komárno


Mesto Komárno ukončilo obnovu parku pri soche básnika Sándora Petőfiho. V nedeľu (22. 10.) bol revitalizovaný priestor slávnostne odovzdaný do užívania.


Ako uviedla radnica, v rámci rekonštrukcie boli v parku osadené nové lavičky i stojany na bicykle. Pribudli tiež nové chodníky, popri ktorých sú osadené kovové stĺpiky s QR kódmi. "Ich naskenovaním si môžu záujemcovia vypočuť najznámejšie básne Petőfiho v podaní hercov komárňanského Jókaiho divadla," doplnil mestský úrad.         

Revitalizácia parku sa začala ešte v lete, práce si vyžiadali sumu viac ako 50.000 eur. "Mesto Komárno obnoveným komunitným priestorom vzdáva hold básnikovi Petőfimu, ktorý sa narodil pred 200 rokmi," dodal magistrát.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2016
Radnica má záujem zrevitalizovať park pred úradom práce
Zrevitalizovať park pred úradom práce v širšom centre mesta má záujem prievidzská radnica. Na prvú etapu projektu za viac ako 220 000 eur, ktorá má riešiť obnovu jeho verejnej zelene, žiada financie z nadácie.
viac
09.06.2017
Stropkov rekonštruuje historický park, deťom odovzdali ďalšie nové ihriská
Postupná obnova centra mesta prebieha v Stropkove aj v tomto roku. Aktuálne finišujú s terénnymi a sadovými úpravami historického parku. Vlani tam bolo kompletne zrekonštruované a vymenené kované oplotenie, teraz sa zamerali na revitalizáciu zelene, starej fontány a mobiliáru.
viac
22.06.2023
Mesto začalo s revitalizáciou troch vnútroblokových priestorov
Mesto Komárno začalo realizovať projekt Zlepšenie environmentálnych aspektov sídliskových vnútroblokových priestorov v Komárne. Jeho hlavným cieľom je regenerácia vnútroblokov sídliska VII v Komárne, informovala radnica.
viac
22.03.2024
Mesto pripravuje revitalizáciu Schoellerovho parku
Mesto Levice pripravuje revitalizáciu Schoellerovho parku. Projektový zámer integrovanej územnej investície predloží na Technický sekretariát Rady partnerstva Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK), ktorá ho bude posudzovať na svojom zasadnutí v polovici júna, informoval primátor Levíc Ján Krtík.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %