Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
07.08.2019 02:05

Mesto Trenčín dostane na revitalizáciu parku a na zeleň viac ako 600-tis. eur


Ilustračná snímka (tasr)


Viac ako 600-tis. eur z eurofondov a štátneho rozpočtu dostane mesto Trenčín na revitalizáciu parku Úspech a na zeleň vo vnútrobloku na sídlisku Sihoť. Rozhodlo o tom Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR ako riadiaci orgán pre Integrovaný regionálny operačný program.


Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, nasledovať budú verejné obstarávania a celý predrealizačný proces. Začiatok prác by mal byť v oboch prípadoch v budúcom roku.       

„Priestranstvo parku Úspech je ohraničené Zlatovskou, Továrenskou a Staničnou ulicou. Celková výmera je približne 3700 štvorcových metrov, z toho takmer 3000 štvorcových metrov bude tvoriť obnovená zeleň s trávnikom, novou výsadbou a mlatovými chodníkmi. Automatický závlahový systém je súčasťou projektu. Návrh počíta s celkovou revitalizáciou a regeneráciou tohto priestoru,“ uviedla Ságová s tým, že celkové oprávnené výdavky sú viac ako 162.000 eur, 85 % zaplatí Európsky fond regionálneho rozvoja, 10 % pôjde zo štátneho rozpočtu SR a 5 % z rozpočtu mesta.       

V prípade vnútrobloku na sídlisku Sihoť ide o zlepšenie environmentálnych aspektov vybudovaním prvkov zelenej infraštruktúry. Komplexná revitalizácia vnútrobloku prinesie radikálnu obnovu miestnej infraštruktúry s hodnotnou sadovníckou úpravou. Výsledkom bude obnova zelene, nový mobiliár, detské hracie zariadenia, drobná architektúra a zrekonštruované chodníky i nové LED osvetlenie.       

„Celkové oprávnené výdavky sú viac ako 540-tis. eur. Projekt je takisto spolufinancovaný vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a 10 % zo štátneho rozpočtu SR,“ doplnila hovorkyňa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.12.2017
Park pred úradom práce v Prievidzi zrevitalizujú za asi 200 000 eur
Park pred úradom práce v Prievidzi sa budúci rok dočká obnovy. Na revitalizáciu priestranstva so zeleňou, súsoším sv. Cyrila a Metoda či fontánou vyčlenila samospráva Prievidze financie v budúcoročnom rozpočte.
viac
17.09.2018
V Prievidzi zrevitalizovali park pred úradom práce
V pondelok 3. septembra boli ukončené práce na obnove priestoru pred úradom práce. Po sfinalizovaní parkových úprav je okolie sprístupnené verejnosti.
viac
19.01.2021
Mesto Prešov zrevitalizuje park Vlada Clementisa
Mesto Prešov plánuje v prvej polovici roka 2021 začať s revitalizáciou verejného priestranstva - parku medzi ul. Vlada Clementisa a Levočskou ulicou. Projekt je schválený v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.
viac
25.01.2021
Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte
Bratislavské Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte. Cieľom projektu je naplnenie rozvojových plánov v oblasti prispôsobenia sa zmenám klímy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %