Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
18.03.2022 04:15

Mesto Stropkov zrevitalizuje vnútroblok na Hrnčiarskej ulici


Vizualizácia zdroj: (Mesto Stropkov).


Mesto Stropkov zrevitalizuje vnútroblok na Hrnčiarskej ulici za viac ako 376 000 eur. Z toho takmer 358 000 eur tvorí nenávratný finančný príspevok, ktorý mesto získalo v rámci výzvy Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.


Ako povedal hovorca mesta Stropkov Peter Novák, podobne, ako inde na Slovensku, aj stropkovské sídliská budované v 70. a 80. rokoch minulého storočia trpia uniformitou, šedivosťou a monotónnosťou. Zeleň v niektorých vnútroblokových priestoroch je prestarnutá, na niektorých plochách chýbajú prvky drobnej architektúry, parčíky či lavičky.

"Hlavným zámerom revitalizácie je oživiť a zatraktívniť priestor od križovatky s Mlynskou po Športovú. V rámci projektu budú aplikované rôzne prvky zelene, dosadené vzrastlé dreviny, doplnený bude nový mobiliár, obnovené i novovybudované športové plochy a herné prvky a rovnako aj zrekonštruované a novovybudované komunikácie," priblížil primátor Stropkova Ondrej Brendza.

Ulica Hrnčiarska je podľa jeho slov charakteristická komplexnou bytovou výstavbou, kde býva množstvo rodín s malými deťmi. "Ide o pešiu zónu, vďaka čomu vznikne takpovediac voľnočasové centrum mesta prioritne určené na aktívny oddych, predovšetkým detí, ale aj ostatných vekových skupín," doplnil primátor.

Existujúca infraštruktúra vnútrobloku bude doplnená lavičkami, stojanmi na bicykle, športovým náčiním i novými prvkami detských a športových ihrísk. Oplotené bude napríklad jestvujúce basketbalové ihrisko. "Doplnením zelene i vytvorením nových pochôdznych plôch bude očakávaným výsledkom projektu zlepšenie kvality ovzdušia, podpora biodiverzity, posilnenie ekologickej stability a zlepšenie sídelného prostredia mesta," uzavrel Brendza.

Samospráva aktuálne čaká na podpis zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku. S prácami by chceli začať ešte v tomto roku s tým, že ukončenie je plánované na rok 2023.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2018
Sídlisko Západ v Starej Ľubovni čaká revitalizácia vnútroblokových priestorov
Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ako Riadiaci orgán pre Integrovaný regionálny operačný program, v pondelok 22. januára 2018 doručilo Mestu Stará Ľubovňa Rozhodnutie o schválení žiadosti o nenávratný finančný príspevok vo výške 640 609,27 eur.
viac
21.05.2021
Vnútroblok na Luhoch zrekonštruujú za viac ako 270 000 eur
Samospráva Partizánskeho zabezpečí revitalizáciu vnútrobloku na sídlisku Luhy. Investičná akcia za viac ako 270 000 eur počíta s obnovou drevín, stavebnými úpravami komunikačnej siete, prvkami urbanistického dizajnu, ako i výmenou vonkajšieho osvetlenia.
viac
14.06.2021
Vnútroblok na Hviezdoslavovej a Štefánikovej ulici prešiel veľkými zmenami
Prešovčania bývajúci na Hviezdoslavovej a Štefánikovej ulici si môžu oddýchnuť vo vynovenom vnútrobloku. Pribudla tu zeleň, lavičky, ale aj detské ihrisko.
viac
13.07.2021
Projekt Agátka na Družbe počíta s 280-metrovým umelým potokom
Mesto Trnava sa chystá na ďalšiu z revitalizácií vnútroblokov, v rámci ktorej modernizuje sídliskové priestory postupne vo všetkých obytných štvrtiach mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %