Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
25.03.2022 09:30

Mesto pripravuje revitalizáciu vnútrobloku na ulici M. Benku


Mestská radnica v Topoľčanoch.


Mesto Topoľčany pripravuje revitalizáciu vnútrobloku na ulici M. Benku.


Mestskí poslanci schválili predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok na realizáciu projektu v rámci výzvy Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) a zabezpečenie finančných prostriedkov na spolufinancovanie realizovaného projektu vo výške 36 415 eur, čo predstavuje päť percent z celkových oprávnených výdavkov. Poslanci zároveň schválili zabezpečenie financovania prípadných neoprávnených výdavkov z rozpočtu mesta.

Projekt revitalizácie vnútrobloku na ulici M. Benku v Topoľčanoch predložilo mesto už v predchádzajúcej výzve IROP, z dôvodu nízkej alokácie finančných prostriedkov v rámci výzvy bol projekt zaradený do zásobníka. Po aktualizácií rozpočtu sa mesto Topoľčany rozhodlo projekt opätovne podať v rámci novej výzvy.

Cieľom projektu je revitalizácia vnútrobloku, ktorého súčasťou bude rekonštrukcia existujúcich komunikácií a zhodnotenie existujúcich spevnených plôch, doplnenie nových komunikácií s prírodným charakterom. Súčasťou bude vytvorenie oddychovej zóny s posedením a výsadbou zaujímavých kompozícií záhonov a zelene. Projekt počíta aj s novým mobiliárom, výstavbou nového detského ihriska a doplnením dynamických športových prvkov. Súčasťou bude aj rekonštrukcia osvetlenia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.06.2019
V lete odštartuje v meste bikesharing, k dispozícii bude 65 bicyklov
V lete spustia v Poprade projekt bikesharingu. Tamojší poslanci totiž vzali na vedomie informatívnu správu, ktorú na minulotýždňovom zasadnutí mestského zastupiteľstva prezentovala radnica.
viac
18.03.2021
Mesto chce časť dopravy nahradiť zdieľanými elektrobicyklami
Mesto Topoľčany pripravuje projekt zdieľaných bicyklov. Mestskí poslanci na svojom zasadnutí v stredu schválili predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
16.07.2021
Fiľakovo plánuje komplexne obnoviť vnútroblok v centre mesta
Obnova okolia mestských sídlisk, ktoré boli vybudované za bývalého režimu a už nespĺňajú požiadavky dnešného života, je aktuálnou témou v mnohých samosprávach.
viac
26.07.2021
Mesto Hanušovce nad Topľou chce zlepšiť kvalitu života na sídlisku
Podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok na zlepšenie environmentálnych aspektov v mestách a mestských oblastiach z Integrovaného regionálneho operačného programu na projekt Revitalizácia vnútrobloku sídliska na ulici Štúrova a Budovateľská schválili mestskí poslanci na júlovom zasadnutí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %