Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
29.02.2020 03:00

Mesto spúšťa pilotný projekt Trnava smart city


Snímka zdroj: (trnava.sk).


Mesto Trnava spustilo pilotný projekt Trnava smart city. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.


Projekt na jednom mieste poskytne aktuálne správy o počasí, kvalite ovzdušia, úrovni hluku, dopravnej situácii, naplnení veľkokapacitných polopodzemných kontajnerov v meste a aj o činnosti samosprávy. Prostredníctvom integračnej platformy sú tieto komplexné informácie zo smart technológií dostupné online na smart.trnava.sk aj v mobilnej aplikácii Smart Trnava.

„Trnavu vnímame ako mesto so zdravým prístupom k tomu, ako môžu technológie zlepšiť život jej obyvateľom. Práve v spolupráci s Trnavou môžeme ostatným mestám ukázať, aké dôležité je prepájať mestské technológie, získavať z nich dáta, riadiť vďaka nim mesto a posúvať občanom informácie,” povedal predstaviteľ platformy Invipo na Slovensku Martin Noskovič.

Funkcionalita platformy sa dá podľa potreby rozšíriť o ďalšie moduly. Pilotný projekt realizovala spoločnosť Alam s podporou Ministerstva hospodárstva SR v rámci Schémy na podporu malých a stredných podnikov pri implementovaní inovatívnych riešení v mestách. Predpokladané náklady na projekt sú 116 000 eur, podpora Ministerstva hospodárstva SR predstavuje 50 000 eur, spoluúčasť spoločnosti je 66 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.09.2017
V Nitre pribudne takmer 14 kilometrov nových cyklotrás za 3,9 mil. eur
Mesto Nitra získalo dotáciu vo výške 3,7 milióna eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na budovanie nových cyklotrás.
viac
22.05.2020
SLK pripravila model na diferencované odmeňovanie lekárov počas pandémie
Slovenská lekárska komora (SLK) pripravila návrh na diferencované odmeňovanie pre tých lekárov, ktorí nezatvorili svoje ambulancie počas pandémie nového koronavírusu.
viac
23.12.2020
Kraj podpísal s MK zmluvu na 7,7 milióna eur na kreatívne centrum
V Trnave vznikne nové Kreatívne centrum, na ktorého vybudovanie podpísal Trnavský samosprávny kraj (TTSK) s Ministerstvom kultúry (MK) SR zmluvu. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.
viac
13.07.2021
Z výzvy „Moderné technológie“ bude 35 miest realizovať „smart city“ riešenia
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR navýšilo pre vysoký záujem financie pre dopytovú výzvu „Moderné technológie“ v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %