Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
13.07.2019 04:00

Mesto schválilo žiadosť o NFP pre projekt prestupného bývania


Kaštieľ v Sládkovičove - ilustračná snímka, zdroj: mesto Sládkovičovo


Mestské zastupiteľstvo v Sládkovičove schválilo na svojom poslednom zasadnutí predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok (NFP)


Jeho cieľom je realizácia projektu „Rekonštrukcia bytového domu pre potreby projektu prestupného bývania v meste Sládkovičovo“ vo výške takmer 29-tis.eur.       

Ako uviedla samospráva mesta, ciele projektu sú v súlade s platným programom rozvoja mesta a platným územným plánom Sládkovičova. Spoluúčasť mesta bude vo výške 14 793,55 eura.       

Filozofia prestupného bývania vychádza z predpokladu, že reálna reintegrácia v oblasti bývania je možná iba v prípade kontinuálneho riešenia problémov ľudí prostredníctvom aktívnych sociálnych služieb, sociálnej práce a opatrení sociálnej a bytovej politiky.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.04.2017
Stanovisko hlavného mesta k výstavbe bytových náhrad Pri kríži
Primátor berie na vedomie hlasovanie poslancov, pri svojom rozhodovaní však musí postupovať tak, aby konal v záujme všetkých obyvateľov Bratislavy a zároveň tak, aby prijaté uznesenia neboli v rozpore so zákonom  či v rozpore s efektívnym a hospodárnym nakladaním s majetkom mesta.
viac
12.07.2019
Moldava nad Bodvou plánuje zaviesť systém prestupného bývania
Mesto Moldava nad Bodvou v okrese Košice-okolie chce zaviesť systém sociálneho bývania s prvkami prestupného bývania. Schválili to poslanci mestského zastupiteľstva na svojom utorkovom zasadnutí.
viac
18.03.2021
Mesto chce časť dopravy nahradiť zdieľanými elektrobicyklami
Mesto Topoľčany pripravuje projekt zdieľaných bicyklov. Mestskí poslanci na svojom zasadnutí v stredu schválili predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
26.07.2021
Mesto Hanušovce nad Topľou chce zlepšiť kvalitu života na sídlisku
Podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok na zlepšenie environmentálnych aspektov v mestách a mestských oblastiach z Integrovaného regionálneho operačného programu na projekt Revitalizácia vnútrobloku sídliska na ulici Štúrova a Budovateľská schválili mestskí poslanci na júlovom zasadnutí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %