Streda 15.05.2024
Dnes má meniny 
Žofia, Sofia
°C
20.02.2024 08:55

Mesto Rožňava má nové logo, obsahuje trojružu i strážnu vežu na Námestí baníkov


Nové logo tvorí viacero grafických prvkov vrátane historickej strážnej veže na Námestí baníkov. Súčasťou loga je aj slogan "Rožňava mesto s výhľadom".


Novú vizuálnu identitu odobrili mestskí poslanci zmenou všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o symboloch mesta na februárovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ).


Nový grafický návrh loga Rožňavy vytvoril Lukáš Harman z Trhovišťa, cieľom bolo moderným spôsobom spracovať historické symboly mesta. "Doterajšie logo mesta vzniklo na základe verejnej súťaže v roku 2008. Aktuálne používané logo nie je možné technicky používať z dôvodu, že k logu nie je dopracovaný dizajnový manuál použitia," vysvetlila samospráva v dôvodovej správe predloženej na MsZ.         

Nové logo mesta Rožňava obsahuje viacero grafických prvkov. Jeho súčasťou je trojruža ako symbol nerastných surovín, ktoré sa na území mesta ťažili, ale tiež symboly baníctva, a to kladivo, želiezko a kameň. Na logu je vyobrazená aj historická strážna veža na Námestí baníkov či kopce znázorňujúce pohľad na okolie mesta. S tým súvisí aj slogan mesta, ktorý znie Rožňava mesto s výhľadom.         

Ako pre TASR priblížil zástupca primátora mesta Michal Drengubiak, novú vizuálnu identitu bude mesto používať napríklad na darčekových predmetoch či pri rôznych podujatiach. Logo a slogan samospráva podľa VZN využíva pri prezentácii mesta, a to napríklad v propagačných materiáloch, tlačovinách či na webovej stránke.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.07.2017
Obec Spišské Bystré vyhlásila súťaž na nové logo
Do súťaže sa môžu zapojiť všetci občania Slovenskej republiky, bez ohľadu na vek. Súťaž prebieha do 31. júla 2017.
viac
29.11.2017
Na Mariánskom námestí v Žiline inštalujú novú vianočnú výzdobu
Mesto Žilina si pre svojich obyvateľov a návštevníkov pripravilo malé prekvapenie v podobe novej vianočnej výzdoby na Mariánskom námestí. Aktuálne prebieha jej postupné osádzanie a skúšanie.
viac
19.12.2017
V centre Michaloviec vyrástli ľadové sochy
Rozprávkové postavičky z ľadu majú možnosť obdivovať Michalovčania a návštevníci mesta v týchto dňoch na Námestí slobody. Vyrezali ich štyria umelci, ktorí pochádzajú z Rakúska, Slovinska, Maďarska a Ukrajiny. Festival Ľadové kráľovstvo má v Michalovciach svoju premiéru.
viac
24.09.2021
Nové Zámky chcú dostať na Hlavné námestie viac zelene
Centrum Nových Zámkov má byť v budúcnosti zelenšie. Mesto pripravuje projekt s názvom Ozelenenie Hlavného námestia. Financovať ho chce z Environmentálneho fondu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %