Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
14.05.2022 03:45

Mesto pripravuje na leto tradičné mestské slávnosti a jarmoky


Ilustračná snímka (tasr)


Nitrianska radnica pripravuje na letné mesiace viaceré mestské slávnosti a jarmoky. Prvým podujatím budú každoročné oslavy Nitra, milá Nitra spojené s viacerými sprievodnými kultúrnymi podujatiami.


Konať sa budú od 3. do 5. júla. "Na pešej zóne sa bude odohrávať popoludňajší kultúrny program, na Svätoplukovom námestí budú koncerty a na hradnom kopci bude pripravený celodenný historický program," informoval mestský úrad.       

Celomestský charakter budú mať aj nitrianske hody a dožinky, ktoré sa budú konať 13. a 14. augusta na Svätoplukovom námestí a pešej zóne. "Podujatie ponúkne jarmok ľudových remesiel, špeciality nitrianskej kuchyne, ale aj degustáciu kvalitných vín. Jeho súčasťou bude aj slávnostný hodovo-dožinkový sprievod, ktorý na námestí odovzdá dožinkový veniec," uviedla radnica.       

Mesto okrem toho počas leta zorganizuje aj dva jarmoky na sídliskách Chrenová a Klokočina. Na parkovisku pred areálom výstaviska Agrokomplex sa budú konať 19. a 20. augusta Chrenovské stánky. Tradičný Kolokočinský jarmok sa bude konať na Hviezdoslavovej triede od 27. do 28. augusta.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.07.2018
Mesto ožije trojdňovými mestskými slávnosťami
Centrum Nitry ožije od stredy (4. 7.) mestskými slávnosťami Nitra, milá Nitra, Pribinovými a Cyrilo-metodskými slávnosťami. Odštartuje ich benefičný koncert Večer ľudí dobrej vôle s Kristínou, Janais, Evou Pavlíkovou či Otokarom Kleinom, ktorý organizuje mesto Nitra s Nadáciou Prameň.
viac
14.06.2019
Kultúrne leto v hlavnom meste ponúkne viac ako 260 podujatí
Bratislava bude najbližšie mesiace zaplnená hudbou, koncertmi, tanečnými a divadelnými vystúpeniami, športovými akciami, tvorivými workshopmi, čítačkami či diskusiami.
viac
19.04.2021
Pripravujú sa digitálne zelené certifikáty pre bezpečné cestovanie na dovolenky
Rezort investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie spolu s rezortom zdravotníctva a vnútra pracujú na príprave riešení, aby zelené digitálne certifikáty boli pre ľudí ľahko dostupné a jednoducho ovládateľné. Digitálne zelené certifikáty majú občanom EÚ umožniť bezpečné cestovanie.
viac
04.08.2021
Nitra pripravuje mobilný zber kuchynských tukov
Mesto Nitra pripravuje mobilné zbery kuchynského oleja a tuku. Novinku plánuje spustiť po prázdninách, prvý zber sa bude konať 10. a 11. septembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %