Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
05.08.2023 04:50

Hodové a dožinkové slávnosti ponúknu pivobranie, koncerty i tradičnú púť


Ilustračná snímka, zdroj: NitrDen


Jarmok, koncerty aj tradičnú mariánsku púť ponúknu tohtoročné hodové a dožinkové slávnosti v Nitre. Ako informovala radnica, piaty ročník osláv sa bude konať počas víkendu 12. a 13. augusta na pešej zóne a Svätoplukovom námestí.


Dožinkový jarmok ponúkne okrem občerstvenia a stánkov s remeselnými výrobkami aj viaceré tvorivé dielne pre deti. Súčasťou dvojdňových osláv budú aj koncerty, bábkové divadlo či dožinkový sprievod mestom. "Ochutnávka pív a pivných špeciálov zo slovenských a zahraničných remeselných pivovarov prinesie Nitránske pivobranie," uviedol mestský úrad.         

Súčasťou nitrianskych hodov je už od roku 1766 aj tradičná púť na nitriansku kalváriu. Konať sa bude v rovnakom dátume ako hodové a dožinkové slávnosti, teda 12. a 13. augusta. "Hlavným celebrantom nedeľnej slávnostnej omše pri príležitosti sviatku Nanebovzatia Panny Márie bude nitriansky biskup Viliam Judák," doplnili organizátori.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2019
V Piatok tekvicového rozžiaria centrum mesta vyrezávané lampáše
Kupecká ulica na pešej zóne v Nitre sa v piatok (18. 10.) rozžiari svetlom z tekvicových lampášov. Od popoludnia sa tu bude konať pravidelné jesenné podujatia s názvom Piatok tekvicového.
viac
22.01.2020
Zimné slávnosti Hornonitria budú opäť patriť folklóru či remeslám
Fašiangové obdobie v Prievidzskom okrese bude patriť folklóru či remeslám. Zimné slávnosti Hornonitria opäť pripomenú významnú osobnosť ľudovej kultúry i dedičstvo karpatských Nemcov, ktorí majú v regióne svoje zastúpenie. Podujatie otvoria 1. februára a potrvá viac ako mesiac.
viac
22.09.2020
Nitrianska hudobná jeseň opäť ponúkne koncerty vážnej hudby
Slovenský komorný orchester svojím koncertom otvorí 8. októbra v poradí 15. ročník medzinárodného podujatia Nitrianska hudobná jeseň. Ako informovala radnica, cyklus koncertov sa bude v priebehu októbra konať vždy o 18. hodine v Synagóge.
viac
24.01.2023
Zimné slávnosti Hornonitria ponúknu ľudovú kultúru počas fašiangov i pôstu
Fašiangové i pôstne obdobie v obciach pravnianskej doliny na hornej Nitre bude opäť patriť Zimným slávnostiam Hornonitria.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %