Sobota 05.10.2024
Dnes má meniny 
Viera
°C
04.07.2024 04:05

Mesto Prešov zdobí viac ako 10-tis. letničiek a trvaliek


Ilustračná snímka mesto Prešov


V Prešove bolo vysadených 10.040 kusov kvetín, z toho 8960 kusov letničiek a 1080 kusov trvaliek s okrasnými trávami. Výsadba skrášlila centrum mesta, ale napríklad aj priestor v okolí železničnej stanice v smere do centra mesta.


Informovala o tom tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová. Ako povedala, letničky boli vysadené už tradične aj do 16 vysokých stojanov s kvetináčmi. Na pešej zóne v centre mesta je umiestnených 13 z nich, ďalšie tri zdobia plochu pred vstupom na autobusovú stanicu.         

Kvetmi je ozdobená aj historická budova radnice a takisto sídliská, kde sú umiestnené kvetináče s pestrofarebnými kvetmi.         

"V tomto roku bolo vysadených deväť druhov letničiek - červené a ružové begónie, ružové, biele a tmavocyklámenové petúnie, kríčkové muškáty v bledoružovej a tmavoružovej farbe, aksamietnice, cínie, lobulárie, sedmokrásky a kany indické," doplnila Šitárová.         

Z trvaliek a okrasných tráv zdobia mesto štyri druhy levandule, okrasná tráva "červený barón", ostrica japonská a ostrica ošimenská.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.05.2016
Nočné objavovanie predstaví františkánov
Počas najbližšieho víkendu sa verejnosť môže dostať na miesta, ktoré sú bežne neprístupné.
viac
19.11.2017
Prešov získal prestížnu Cenu ITAPA 2017
Odborná porota posudzovala vyše 25 prihlásených projektov a udelila 3. miesto v kategórii Najlepší projekt digitalizácie spoločnosti pre mesto Prešov za projekt s názvom: Mapové údaje mesta Prešov pre každého.
viac
09.11.2018
Záchrana dvestoročného vzácneho brestu v Prešove
Dvestoročný brest horský, ktorý rastie v prešovskom parčíku na Čiernom moste, dostal potrebnú pomoc. Mesto zabezpečilo spevnenie jeho nádhernej koruny.
viac
21.12.2019
Tento rok bude v Handlovej tichý ohňostroj
Mesto Handlová žiada obyvateľov, aby nepoužívali hlučnú pyrotechniku. Zároveň na základe rozhodnutia primátorky mesta Silvie Grúberovej, bude solidárne a tento rok pripraví ohňostroj bez akustických efektov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.04 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.61 %