Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
08.08.2022 03:20

Mesto pre ŤZP a seniorov sprevádzkovalo sociálny taxík


Ilustračná snímka: (tasr).


Sociálny taxík ako novú formu terénnej sociálnej služby zaviedlo v týchto dňoch mesto Sliač. Cieľom tejto prepravnej služby je skvalitnenie života pre vybrané skupiny obyvateľov mesta, ako sú ťažko zdravotne postihnuté osoby (ŤZP) a seniori nad 62 rokov.


"Aj v dobe zvyšovania cien je dôležité poskytnúť občanom zo strany mesta čo možno najviac služieb, avšak s ohľadom na finančné možnosti samosprávy. Niekoľko rokov u nás premávala Sliačska autobusová doprava. Pandémia však spôsobila zníženie záujmu občanov o túto dopravu, a tak sme po zvážení všetkých ekonomických a sociálnych dosahov zaviedli túto novú formu terénnej sociálnej služby," uviedla primátorka Ľubica Balgová.

Sociálny taxík je určený pre vybrané cieľové skupiny obyvateľov mesta. Služby budú poskytované ťažko zdravotne postihnutým občanom a ich sprievodcom po predložení preukazu ŤZP, seniorom nad 62 rokov po predložení dokladu totožnosti a občanom s obmedzenou schopnosťou pohybu.

Služby budú poskytované na prepravu k lekárovi alebo do zdravotníckych zariadení v meste, na prepravu do zariadení sociálnych služieb v meste, na prepravu na úrad alebo bežnú prepravu v rámci mesta Sliač.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2017
Sociálny taxík v Hlohovci už vozí prvých klientov
Ulicami Hlohovca sa od 11. decembra začal pohybovať prvý elektromobil v službách mesta. Prvú jazdu absolvoval pán Emil, ktorý smeroval k lekárovi na polikliniku. Na prvú cestu ho prišiel odprevadiť aj primátor mesta Hlohovec Miroslav Kollár.
viac
08.01.2020
Horehroncov dopraví do zdravotníckych zariadení sociálny taxík
Od Nového roka sa Združeniu obcí pre rozvoj mikroregiónu Horehron v spolupráci so Slovenským Červeným krížom podarilo spustiť novú službu - sociálny taxík.
viac
26.03.2022
Sociálny taxík v Bánovciach nad Bebravou prepraví aj vozíčkarov
Sociálny taxík je určený pre vybrané cieľové skupiny obyvateľov mesta - ťažko zdravotne postihnutých občanov a ich sprievodcov, seniorov a občanov s obmedzenou schopnosťou pohybu. Nový automobil umožní aj prepravu osôb odkázaných na invalidný vozík.
viac
24.07.2023
Nový sociálny taxík občanom pomôže pri návšteve lekára či úradov
Mesto Lučenec v spolupráci so Slovenským Červeným krížom spustilo prepravnú službu terénnou formou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %