Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
17.09.2019 04:25

Mesto plánuje zrekonštruovať Kultúrny dom v Šali


Kultúrny dom v Šali. Snímka zdroj: salaonline


Mesto Šaľa plánuje zmodernizovať Kultúrny dom v Šali. Časť financií na rekonštrukciu bude musieť samospráva vyčleniť zo svojho budúcoročného rozpočtu.


Rekonštrukcia objektu bude predmetom rokovania mestských poslancov. „Verím, že sa nám podarí získať podporu poslancov. Mesto by v tejto fáze muselo doložiť takmer 1,8 milióna eur a to nás ešte do budúcnosti bude čakať oprava bábkovej sály, šatní a kancelárskych priestorov,“ uviedol primátor Šale Jozef Belický.       

O financie na rekonštrukciu Kultúrneho domu v Šali z nenávratných finančných prostriedkov požiadala radnica pred dvoma rokmi. Na projekt opravy strechy, fasády a pochôdznych plôch za 1,6 milióna eur získalo mesto dotáciu 800 000 eur, polovicu nákladov by malo financovať z vlastných zdrojov. Náklady na rekonštrukciu vnútorných priestorov sú vyčíslené na milión eur, za ktoré by samospráva dokázala zmodernizovať kinosálu, estrádnu sálu, reprezentačný priestor pred estrádnou sálou a vstupný priestor do budovy.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.11.2020
Exteriér a interiér kultúrneho domu čaká rekonštrukcia za 3,7 milióna eur
Mesto Šaľa zrekonštruuje kultúrny dom v Šali. Do súťaže na dodávateľa prác sa prihlásilo šesť uchádzačov, zákazku získala s cenou 3,7 milióna eur šalianska spoločnosť Menert.
viac
23.09.2021
Radnica finišuje s rekonštrukciou kultúrneho domu
Radnica v Šali finišuje s rozsiahlou rekonštrukciou kultúrneho domu. Budova z roku 1973 bude mať po ukončení stavebných prác novú fasádu, zmodernizované interiéry i vnútorné vybavenie a technológie.
viac
15.02.2023
Obnovu kultúrneho domu a obecného úradu by mali onedlho ukončiť
V Čekovciach v okrese Krupina obnovujú kultúrny dom a obecný úrad. Obec na to získala dotáciu takmer 394.262 eur od Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA). Uviedol to starosta Milan Gregáň.
viac
23.03.2023
Štúrovo získalo dotáciu na rekonštrukciu kultúrneho domu
Mesto Štúrovo plánuje rekonštrukciu kultúrneho domu. Na realizáciu projektu získala samospráva nenávratný finančný príspevok vo výške 134 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %