Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
06.04.2023 12:35

Mesto otvorilo dotačnú výzvu na podporu pohybových aktivít


Ilustračná snímka.


Hlavné mesto otvára dotačnú výzvu na podporu pohybových aktivít a neformálneho vzdelávania v oblasti práce s deťmi a mládežou. Do výzvy je možné prihlásiť sa do 30. apríla.


Alokované finančné prostriedky sú pre tento rok vo výške 200 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavy Dagmar Schmucková.

Novinkou je, že pre rok 2023 bude úspešným žiadateľom o podporu projektu schválená minimálne 500-eurová dotácia. Zvyšuje sa tiež maximálna výška, ktorú žiadateľ môže prostredníctvom tohto dotačného podprogramu získať. Tá sa zvyšuje z pôvodných 3320 eur na 5000 eur.

"Maximálna výška dotácie v rámci kalendárneho roka, ktorú žiadateľ môže získať od hlavného mesta, sa tiež zvýšila z 10 000 na 15 000 eur," doplnila Schmucková.

Žiadosti sa podávajú prostredníctvom tzv. e-systému. Noví uchádzači o dotáciu sa registrujú, tí, ktorí sa už registrovali v minulosti, sa prihlásia pod prihlasovacími údajmi, ktoré si zvolili pri prvej registrácii. Potrebné je vyplniť formulár žiadosti v predmetnej výzve a vrátane povinných príloh ho odoslať v e-systéme do stanoveného termínu uzávierky.

Grantový Podprogram 1 je jedným zo štyroch podprogramov grantového programu pre rozvoj športu a vzdelávania v hlavnom meste. Jeho cieľom je podpora športových a vzdelávacích podujatí a aktivít organizovaných na zapojenie obyvateľov s dôrazom na deti a mládež do aktívneho využívania voľného času.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.01.2021
TTSK otvoril dotačnú výzvu v objeme 600 000 eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vypísal výzvu na predkladanie žiadostí o dotácie z rozpočtu samosprávneho kraja. Výzva je smerovaná na podporu aktivít a rozvoja kraja v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti a zdravotníctva.
viac
01.10.2021
Petržalka zriadila prvú klubovňu pre seniorov na Osuského ulici
Petržalka zriadila prvú klubovňu pre seniorov na Osuského ulici. Slúžiť im má na šport, oddych aj zábavu. Ako informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková, oficiálne ju otvoria v pondelok 4. októbra.
viac
24.06.2022
Mesto otvorilo druhú grantovú výzvu na podporu pohybových aktivít
Hlavné mesto otvára druhú grantovú výzvu na podporu pohybových aktivít a neformálneho vzdelávania detí, mládeže a pracovníkov v oblasti práce s nimi. Do výzvy je možné prihlásiť sa do 31. augusta (vrátane).
viac
30.05.2023
Ružinov plánuje v septembri otvoriť škôlku v projekte Ovocné sady
Bratislavský Ružinov by mal v septembri otvoriť novú materskú školu (MŠ) v rámci projektu Ovocné sady. Vytvorené sú štyri triedy s kapacitou 80 miest i školskou jedálňou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %