Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
23.12.2018 03:35

Mesto obnoví krytú plaváreň, vyčlenilo na to vyše milión eur


Ilustračná snímka (msu)


Na rekonštrukciu mestskej plavárne v Trebišove vyčlenilo v stredu (19. 12.) mestské zastupiteľstvo sumu 1 135 000 eur. Prostriedky pôjdu z rezervného fondu mesta. Zároveň poslanci schválili zámer dokončenia rekonštrukcie plavárne v celkovej predpokladanej hodnote 1 951 000 eur.


       Súčasťou financií na tento účel bude schválená vládna dotácia v sume 500 000 eur a 316.000 eur z akčného plánu rozvoja okresu Trebišov. Finančné prostriedky rezervného fondu mesta sú tvorené z prerozdelenia prebytku rozpočtu za uplynulý rok a zostatku fondu z predchádzajúcich období. Obnova plavárne patrí k programovým prioritám staronového trebišovského primátora Marka Čižmára.       

Súčasťou projektu je dokončenie obkladov krytej plavárne zo severnej a západnej strany, realizácia fasády z južnej a východnej strany, kompletná rekonštrukcia bazénovej haly, šatne či hygienických zariadení. Obnovou prejde aj druhé poschodie, kde bude zriadená sauna, ochladzovací bazén a relaxačná miestnosť. V priestore strojovne má byť nový kotol a v zrekonštruovaných častiach nainštalovaná zdravotechnika, ústredné vykurovanie, vzduchotechnika a elektroinštalácie.       

Mestské zastupiteľstvo schválilo aj rozpočet mesta na budúci rok. Samospráva bude hospodáriť s celkovými príjmami a výdavkami na úrovni 23 miliónov eur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.09.2016
Z príspevku od vlády začne Kežmarok s výstavbou študentského kempusu
Ešte počas februárového výjazdového zasadnutia vlády SR pridelili okresu Kežmarok 4 600 000 eur na obdobie piatich rokov na aktivity akčného plánu, ktorého cieľom je znížiť nezamestnanosť.
viac
22.09.2016
Prešov sa rozhodol pristúpiť k iniciatíve Dohovor primátorov a starostov
Znižovanie energetickej náročnosti, využívanie obnoviteľných zdrojov a podpora inovácií v tejto oblasti sú hlavné piliere iniciatívy Dohovoru primátorov a starostov, ku ktorej sa rozhodlo pristúpiť aj mesto Prešov.
viac
09.08.2021
Vo Fiľakove rozbiehajú projekt Spoločné kroky ku digitalizácii
Podniky z Novohradu a župy Nógrád rozbiehajú spoločnými krokmi svoje aktivity smerujúce ku digitalizácii v rámci Akčného plánu zamestnanosti programu Interreg SKHU (TAPE – BETWEEN R2 and M3).
viac
01.07.2022
Mesto začne rekonštruovať škôlku na Mierovej, práce potrvajú 16 mesiacov
Mesto Svit má už dlhodobo problém s kapacitou, ale tiež s nevyhovujúcim stavom kuchyne v predškolských zariadeniach. V najbližších týždňoch sa však začne s rekonštrukciou aj prístavbou materskej školy (MŠ) na Mierovej ulici, čo má situáciu zlepšiť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %