Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
03.03.2021 08:00

Mesto Nové Zámky zavádza nový parkovací systém


Ilustračná snímka: (tasr).


Novozámocká radnica zavádza od marca novinky v spoplatňovaní parkovania v centre mesta. Ponúka nový spôsob platenia i úľavy pre majiteľov elektromobilov.


Nový parkovací systém spúšťa Mestská príspevková organizácia Novovital. Jeho súčasťou je aj rozšírenie možností platby za parkovanie. Od marca sa už nebude platiť iba v automatoch, ale aj prostredníctvom aplikácie či cez SMS správu.

Do 15. marca bude elektronický spôsob platieb len v skúšobnej prevádzke. „Informácie o zaplatenom parkovaní bude Novovital zdieľať s mestskou políciou a spoločne kontrolovať. Do polovice marca budú priestupcov len upozorňovať. Sadzby za parkovanie v centre sa budú z doterajšieho 45-minútového intervalu upravovať na hodinový. Od poplatku majú byť úplne oslobodené autá s výlučne elektrickým pohonom,” oznámila radnica.

Magistrát upozornil, že parkovanie na vyznačených miestach v centrálnej mestskej zóne mesta je naďalej spoplatnené. Napriek tomu tržby mestskej príspevkovej spoločnosti Novovital za parkovanie klesli v poslednom období približne na štvrtinu. „Môže za to nielen menší počet áut v centre, ale aj nižšia disciplína ich vodičov,” uviedol mestský úrad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.03.2020
Šaľa pridelí parkovacie miesta obmedzenému počtu záujemcov
Mesto Šaľa avizovalo zmeny v prideľovaní parkovacích miest obyvateľom mestskej časti Veča. Ako o tom informoval magistrát, po vyhradení parkovacích miest dopravným značením budú žiadateľom pridelené parkovacie miesta podľa nových pravidiel.
viac
02.01.2021
Nové pravidlá týkajúce sa obmedzenia dovozu a vývozu plastového odpadu
Európska komisia prijala nové pravidlá EÚ týkajúce sa obmedzenia dovozu a vývozu plastového odpadu v zmysle kľúčového záväzku európskej zelenej dohody, ako aj nového akčného plánu pre obehové hospodárstva s účinnosťou od 1. januára 2021.
viac
10.05.2021
Petržalské parkoviská budú opäť zaregulované
Obyvatelia aj návštevníci najväčšej mestskej časti si pripomínajú, ako funguje parkovanie bez parkovacej politiky.
viac
08.07.2021
Vzdušné Zámky ponúknu deťom sériu umeleckých workshopov
Množstvo umeleckých aktivít ponúknu počas víkendu deťom v Nových Zámkoch viaceré tvorivé dielne. Tie sú súčasťou Prehliadky animovaného filmu a knižnej ilustrácie Vzdušné Zámky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %