Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.05.2020 08:40

Mesto Michalovce zbiera príbehy z „koronadoby“


Michalovce. Snímka zdroj: (sk.wikipedia.org).


Získať ucelený obraz o prežívaní pandémie nového koronavírusu obyvateľmi chce samospráva mesta Michalovce. Príbehy jednotlivcov zbiera prostredníctvom ankety zverejnenej na svojej internetovej stránke.


„Chceme obyvateľom priblížiť život iných ľudí počas pandémie,” uviedla hovorkyňa mestského úradu Iveta Palečková.

Podľa jej slov môžu jednotlivé skúsenosti, ktoré bude mesto zverejňovať na svojej stránke na sociálnej sieti a tiež v mestskom dvojtýždenníku, pôsobiť na čítajúcich i motivačne. „Niekedy máme pocit, že my sami máme to najväčšie trápenie a prekážky v tom, čo by sme chceli robiť, ale v tejto dobe nemôžeme. Bolo by pekné ukázať iným ľuďom, ako prežívajú tieto pomerne ťažké dni aj iní obyvatelia. Možno majú väčšie problémy a možno ich zvládajú, paradoxne, ľahšie ako my,” vysvetlila ústredný dôvod toho, prečo samospráva projekt realizuje. Ako doplnila, zatiaľ sa Michalovčania do akcie zapájajú najmä zasielaním fotografií z chvíľ strávených v prírode. Verí však, že sa mnohí odhodlajú i k písomným reakciám.

Spoluautormi mestských novín sa môžu obyvatelia Michaloviec stať zodpovedaním troch okruhov otázok. Samospráva v nich napríklad zisťuje, akými aktivitami trávili respondenti čas počas domácej izolácie, či počas tohto obdobia urobili niečo osožné alebo akú skutočnosť, s ktorou zápasili, považujú za najťažšiu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2016
Piešťany chcú spustiť pilotný ročník participatívneho rozpočtu
Pilotný ročník participatívneho rozpočtu (PR) chcú v meste spustiť ešte pre tento rok. Poskytne obyvateľom príležitosť podať projekty na zlepšenie života v meste.
viac
21.10.2016
Obyvatelia Šale môžu hlasovať za Tvorivý čin roka
Obyvatelia Šale sa môžu zapojiť do pravidelnej ankety Tvorivý čin roka, ktorú vyhlasuje Komisia kultúry a cestovného ruchu pri mestskom zastupiteľstve.
viac
26.10.2020
Branislav Tréger: ZMOS vytvára komunikačnú platformu
Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti s celoplošným testovaním vytvára komunikačnú platformu na konzultácie medzi samosprávami, ktoré sa pripravujú na testovanie obyvateľov a samosprávami, ktoré počas pilotného testovania získali praktické skúsenosti.
viac
10.12.2021
Mesto čiastočne vyhovelo petícii proti bytovej výstavbe v Stráňanoch
Sídlisko SNP v Michalovciach by sa v budúcnosti malo rozrásť len o jednu bytovku. Rozhodli o tom mestskí poslanci na základe petície obyvateľov mestskej časti Stráňany.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %