Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
26.10.2020 11:40

Branislav Tréger: ZMOS vytvára komunikačnú platformu


Ilustračná snímka: (tasr).


Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti s celoplošným testovaním vytvára komunikačnú platformu na konzultácie medzi samosprávami, ktoré sa pripravujú na testovanie obyvateľov a samosprávami, ktoré počas pilotného testovania získali praktické skúsenosti.


Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger v tejto súvislosti konštatoval: „ZMOS na avizované celoplošné testovanie reagoval hodinu po tlačovej besede, na ktorej bol zámer ohlásený. Odvtedy sme začali intenzívne komunikovať na úrovni samospráv aj s ozbrojenými silami. Tlmočili sme otázky, dožadovali sa odpovedí, avizovali potenciálne problémy a naznačovali možností ich riešení. Následne sme vypracovali manuál, ktorý pomôže mestám a obciam čo najlepšie zvládnuť celoplošné testovanie. Ideme však do ďalšej fázy a to si žiada ďalšie aktivity.“

Združenie miest a obcí Slovenska v tejto súvislosti zriaďuje špeciálnu formu pomoci samosprávam v oblasti konzultácií. „Ján Prílepok, primátor Dolného Kubína, kontaktoval ZMOS s tým, aby sme mohli ponúknuť samosprávam pomoc s prípravou testovania ľuďmi, ktorí to zvládli počas víkendu v jeho meste. Veľmi pozitívny signál vyslal pán starosta Jozef Gmiterko z Becherova, malej obce pri Bardejove s tým, že vie pomôcť svojmu okresnému mestu. A mohol by som pokračovať ďalej, ale podstata je v tom, že už máme samosprávy so skúsenosťami a ďalšie, ktoré si potrebujú konzultovať veci. Preto sme zriadili komunikačnú platformu, o ktorej sme informovali naše samosprávy. Budem sa tešiť, keď aj týmto spôsobom, popri komunikácii s ozbrojenými zložkami, prácou na permanentnom aj ústrednom krízovom štábe ukážeme, že samospráva je dôležitý pilier krajiny,“ dodal Branislav Tréger.

Autor: (Michal KALIŇÁK, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.10.2020
Predseda ZMOS: Opatrenia k pilotnej fáze robili samosprávy za pochodu
Všetky opatrenia k pilotnej fáze celoplošného testovania na COVID-19 robili samosprávy za pochodu a v krátkom čase. Po stretnutí s dolnokubínskym primátorom Jánom Prílepkom na to poukázal predseda Združenia miesta a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger.
viac
02.11.2020
ZMOS je skôr za to, aby druhé kolo celoplošného testovania nebolo
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) je skôr za to, aby sa na Slovensku druhé kolo celoplošného testovania ľudí na ochorenie COVID-19 už nerealizovalo.
viac
24.11.2020
Predseda ZMOS Branislav Tréger sa obrátil na poslancov parlamentu
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa v súvislosti s doterajším nepreplatením výdavkov samospráv za testovanie obrátil na poslancov parlamentu z vládnej koalície, ktorí súčasne pôsobia v pozícii štatutárnych predstaviteľov miest a obcí.
viac
18.01.2021
ZMOS rozširuje servis kvôli testovaniu
Združenie miest a obcí Slovenska od prvej vlny COVID- 19, aj počas jesenného testovania zabezpečovalo pomerne široký informačný a metodický servis pre samosprávy. Koncom minulého týždňa poskytlo mestám a obciam bezplatný rezervačný systém. Dnes svoje služby rozširuje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %